Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Nieuw zeelandse recepten

Ben je op zoek naar de recepten uit nieuw-zeeland? Kijk dan bij al onze Nieuw zeelandse recepten.

Ontbijt in Nieuw-Zeeland

Het ontbijt in Nieuw-Zeeland bestaat uit brood met beleg. Er kan worden gekozen voor kaas, ham, jam of ei. Ook wordt er steeds vaker zuivel en granen gegeten tijdens het ontbijt. Soms neemt men wat fruit. Het drinken is meestal koffie of thee. Maar vruchtensappen, chocolademelk en melk komen ook vaak voor.  

Avondeten

Het avondeten in Nieuw-Zeeland wordt gezien als de belangrijkste maaltijd van de dag. Het gezin eet dan samen een warme maaltijd die vaak bestaat uit groente, vlees en aardappelen, pasta of rijst. Ook salades worden vrij veel gegeten. Als nagerecht is er vaak fruit, yoghurt of een pudding. In de zomermaanden is de barbecue erg geliefd en is vooral een sociale gebeurtenis. Mannen braden het vlees en de vrouwen maken de salades en andere hapjes.  

Typisch Nieuw-Zeelandse gerechten

Nieuw-Zeeland heeft veel gelijkenissen met de Australische keuken. Ook vind je er veel Britse invloeden. Toch heeft Nieuw-Zeeland gerechten die uniek zijn. Zo heb je bijvoorbeeld Kumaru. Dit zijn groentes die worden geroosterd en geserveerd met rijst en vlees. Er zijn veel verschillende varianten voor dit gerecht. Geraldine kip is een gerecht met kip sinaasappel, sherry en peterselie. Het gerecht wordt vaak gegeten met rijst. Paihai Aardappelsalade is een salade die veel tijdens de barbecue wordt gegeten. Het is een salade met aardappelen, uien, munt, cider en mayonaise. Ook eet men vaak een stoofschotel met rundvlees en bier. Er worden veel specerijen gebruikt voor deze stoofschotel.

Gebak en desserts

De inwoners van Nieuw-Zeeland zijn dol op lekkernijen. Zo is de Pukehole taart een taart die vrij veel wordt gegeten. Het is een hartige taart met aardappelen, tijm en knoflook, maar wordt niet alleen gegeten als avondmaal. De Kiwi koek is een koekje dat is vernoemd naar de nationale vogel. Het wordt gemaakt van chocolate chip, suiker, melk en bloem. Het is een knapperig koekje.

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de nieuw zeelandse keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch nieuw zeelandse recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.


Typisch Nieuw zeelandse ingrediënten

In de Nieuw zeelandse keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.

De 10 laatste Nieuw zeelandse recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Nieuw-zeeland op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit nieuw-zeeland!

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven