Kiwitaart

Ingrediënten

+ -
print

Keukengerei:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Deegroller
  • Oven
  • Bakpapier

Bereidingswijze

  1. Bereiden:
  2. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  3. Laat de plakjes naast elkaar ontdooien.
  4. Haal de plastic velletjes eraf en leg ze op elkaar.
  5. Rol ze met de deegroller uit tot een ronde lap van circa 30 cm doorsnee.
  6. Bekleed daarmee de ingevette vorm en snijd het onverhangende deeg af.
  7. Leg dit op de dunne stukken en druk goed aan.
  8. Bekleed de bladerdeegvorm met een velletje bakpapier en vul ze met droge peulvruchten. (dit is steunvulling en moet de deegrand op zijn plaats houden en voorkomt tevens het hoge opbollen van het .
  9. Deze steunvulling kan weer worden hergebruikt) Zet de vorm in een voorverwarmde oven voor 12 minuten.
  10. Meng intussen de , het , de en de in de foodprocessor.
  11. Neem de taart uit de oven, verwijder het papier en de bonen en laat iets afkoelen.
  12. Bestrijk de taarbodem met de helft van de en verdeel er het amandelmengsel over.
  13. Strijk nu de bovenkant glad en zet de taart nog 15 a 20 minuten terug in de oven tot de bovenkant mooi gekleurd is.
  14. Afwerking:
  15. Snijd de geschilde 's in plakjes en leg ze van buiten naar binnen in overlappende cirkels op de afgekoelde taart.
  16. Verhit de resterende 3 eetlepels met een lepel water en bestrijk daarmee de 's.
25
25
25

Variaties op Kiwitaart

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Kiwitaart
VariatieAantalGang
Appel-kiwitaart1Taart en gebak
Kiwitaart1Taart en gebak
Kiwitaart met mascarpone en walnoten1Taart en gebak

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg en bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • ei is niet geschikt voor een ei-intollerantie
  • bladerdeeg kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • amandelspijs is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bladerdeeg kan sporen bevatten van lactose en Allergie in melk
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Kiwitaart heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Het lijkt me wel erg lekker maar is het wel echt Nieuw-Zeelands?
Bobke 11 april 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
180 kcal
9%1080 kcal
Vetten
7 g.
11%42 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
19 g.
7%114 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Kiwitaart