Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Nicaraguaanse recepten

Ben je op zoek naar de recepten uit nicaragua? Kijk dan bij al onze Nicaraguaanse recepten.

Ontbijt in Nicaragua

Een gebruikelijk ontbijt in Nicaragua bestaat uit eieren, kaas, zoete plantains (schijfjes gebakken banaan) en het nationale gerecht van Nicaragua, Gallo Pinto (bonen en rijst). Deze hapjes worden aangevuld met brood of tortilla’s. Bij dit uitgebreide ontbijt drinkt met koffie of vers sap.  

Avondeten en lunch

Het avondeten en de lunch bestaan over het algemeen uit een van de traditionele gerechten uit de Nicaraguaanse keuken, of een variant hierop. Kenmerkend is dat er veel vlees gebruikt wordt, onder andere kip, verse vis en schildpad. Ook gebakken bananen, koolsalade en vers fruit zijn veelgebruikte producten. De producten worden allemaal tegelijkertijd geserveerd en gemengd. Het basisingrediënt in de Nicaraguaanse keuken is maïs. Maïs wordt zowel in hapjes als drankjes verwerkt. Er wordt ook veel gebruik gemaakt van verse groenten en fruit, zoals mango, papaya, avocado en tamarinde. De gerechten worden gekruid met onder andere culantro, achiote en oregano.

Typisch Nicaraguaanse gerechten

De Nicaraguaanse keuken is een zeer diverse keuken en kent invloeden van de Spaanse, Creoolse en inheemse keuken. Een populair gerecht is Sopa de Mondongo, soep van koeienmaag. De koeienmaag wordt gewassen met bicarbonaat (zuiveringszout), sinasappelsap en citroensap. Vervolgens wordt de koeienmaag gekookt met knoflook, paprika en ui. De soep wordt geserveerd met kaas en avocado. Een ander nationaal gerecht is Nacatamal. Nacatamal is een soort deeg dat gemaakt wordt van maïs en boter, en vervolgens gevuld wordt met stukjes vlees (vaak kip of varken), rijst, aardappelen, paprika, ui en tomaten. Het gevulde deeg wordt daarna ingepakt in bananenbladeren, waarna het gedurende vijf uur gekookt wordt.  

Dranken in Nicaragua

Flor de Caña (gemaakt van rum) is de nationale drank van Nicaragua. Daarnaast drinken de inwoners ook veel bier en kruidendrankjes. Een non-alcoholisch drankje is Arroz con-Piña. Deze drank bevat ingrediënten als rijst en vruchten.

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de nicaraguaanse keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch nicaraguaanse recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.


Typisch Nicaraguaanse ingrediënten

In de Nicaraguaanse keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.

De 10 laatste Nicaraguaanse recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Nicaragua op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit nicaragua!

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven