Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Finse recepten

Ben je op zoek naar de recepten uit finland? Kijk dan bij al onze Finse recepten.

Ontbijt in Finland

Het ontbijt in Finland bestaat vooral uit harde broodjes met kaas of vleeswaren. Er wordt vrijwel nooit iets zoets op brood gedaan in Finland. Wel eten steeds meer Finnen zuivel met granen. Als drinken kiezen de meeste Finnen voor koffie of thee bij het ontbijt. Kinderen drinken vaak melk.

Lunch

De lunch wordt traditioneel gezien als de belangrijkste maaltijd van de dag. Toch eten ook veel Finnen in de avond pas uitgebreid. Een uitgebreide maaltijd in Finland kan bestaat uit een stoofschotel of een soep. De soepen in Finland zijn geen voorgerecht, maar een complete maaltijd en zijn dus erg zwaar. Er wordt in veel streken in Finland ontzettend veel vis gegeten. Soms zelfs meer dan vlees. In de binnenlanden zie je echter dat er ook redelijk wat vlees wordt gegeten. Veel Finnen drinken melk tijdens de lunch of het avondeten. Als nagerecht kan er yoghurt of ijs worden gegeten.

Typisch Finse gerechten

De Finse keuken is een combinatie van de Scandinavische en de Russische keuken. Wel heeft Finland een hele eigen smaak ontwikkelt. Zo wordt er bijvoorbeeld regelmatig een lamsschotel gegeten. Deze bevat behalve lam ook tomaten en venkelknollen. Het moet ruim een uur stoven. Ook lekker is Peruna jauheliha laatikko, een stoofschotel van gehakt en aardappelen. Er zit ook prei in deze stoofschotel. Bij het ontbijt kan men kiezen voor de Finse wentelteefjes. Deze lijkt op de normale wentelteefjes, maar er zit ook amandel, kaneel en citroen bij in.

Drinken in Finland

Veel Finnen drinken maar wat graag koffie en dit drinken ze de hele dag door. Ook kan er worden gekozen voor thee of chocolademelk. De meeste inwoners van Finland drinken tevens graag alcohol. Koskenkorva is bijvoorbeed een zeer bekende wodkasoort die veel wordt gedronken. Maar ook bier is erg geliefd bij het Finse volk.

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de finse keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch finse recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.


Typisch Finse ingrediënten

In de Finse keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.

De 10 laatste Finse recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Finland op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit finland!

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven