Ingrediënten

+ -
print

Brood van 500 gram:

Brood van 750 gram:

Voor het glazuur:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Oven

Bereidingswijze

  1. Doe alle deegingrediënten in de door de fabrikant van uw broodmachine aanbevolen volgorde in de broodvorm.
  2. Stel in op wit of zoet .
  3. Druk op start.
  4. Neem het deeg uit de machine en druk er de lucht uit.
  5. Snijd het deeg in drie even grote stukken.
  6. Laat 5 minuten rusten.
  7. Vet een bakplaat in met .
  8. Rol elk stuk deeg tot een koord van circa 40 cm voor het van 500 gram en van 50 cm voor het van 750 gram.
  9. Vlecht de deegkoorden en stop de punten eronder.
  10. Dek het deeg losjes af en zet op een warme plek tot het volume verdubbeld is.
  11. Kwast het in met het eiwitmengsel.
  12. Strooi er de en de over.
  13. Zet het 35 minuten in een op 190°C voorverwarmde oven tot het goudbruin is.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • brood, gist, brood, gist kan sporen bevatten van gluten en Allergie in brood en brood
  • suiker, suiker, suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Sporen van sesam kunnen voorkomen in brood en brood
  • brood, brood, eiwit kan sporen bevatten van ei en Allergie in ei, ei, eiwit
  • brood, boter, brood, boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in melk, boter, melk, boter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • brood en brood kan sporen bevatten van noten en Allergie in amandelen
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • melk, boter, melk, boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in suiker, suiker, suiker
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in brood en brood
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout en zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Pulla in de broodbakmachine heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Hallo Berre het recept van 500 gr bloem is prima. als je een recept vergroot of verkleint, neem dan het hele recept omdat de gist voor 750 gram, 3 tlp gist moet nemen ipv 1 tlp. Groetjes banketbakk... Lees reactie
henny57 1 januari 2008

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
267 kcal
13%1068 kcal
Vetten
23 g.
34%92 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
22 g.
8%88 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Pulla in de broodbakmachine
  • Home
  • Recept
  • Broodgerechten
  • broodbakmachine
  • Pulla in de broodbakmachine