Dan dan noodles / noedels

Ingrediënten

+ -
print

Voor de noedelsaus:

Voor de vleessaus:

Voor de garnering:

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Noedelaus:
    Meng alles, proef en voeg desgewenst extra hoeveelheden van de ingrediënten toe.
    Meng de saus met de gekookte noedels, juist voldoende voor een dunne "coating" ervan.
  2. Voeg zo nodig wat water toe indien het te droog blijkt.

    Vleessaus:
    Roerbak het vlees totdat het gaar en bruin is.
  3. Haal het uit de pan of schuif het opzij.
    Roerbak , , en Sichuanpepers.
  4. Meng daarna met het gehakt.

    Voeg de toe, wacht enkele seconden en voeg dan de chilibonensaus toe (ik maak een kuiltje zodat de saus even op de bodem van de pan kan bakken).

    Roerbak het gekruide gehakt gedurende 30 seconde en voeg voldoende of water toe zodat het gehakt juist onder staat.
    Laat het ten minste 30 min. (bij voorkeur langer) sudderen.
    Breng zo nodig op smaak met sojassaus of zout.

    Dik de saus zo nodig in door een papje van koud water en maïzena (ik deed dat niet omdat ik de boel met de noedels wilde mengen).
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • bouillon kan sporen bevatten van pinda en Allergie in pinda
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • sesamolie is niet geschikt voor een sesam-intollerantie
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in bouillon
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in bouillon
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van selderij kunnen voorkomen in bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in bouillon
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bouillon past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Dan dan noodles / noedels heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 2 recensies
RESET

Hé, daar is iets niet goed gegaan..... 30 min. (of langer).....
21 augustus 2011
Lijkt me erg lekker maar hoe lang moet het nu sudderen?
16 augustus 2011

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
283 kcal
14%1132 kcal
Vetten
22 g.
32%88 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
1 g.
0%4 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Dan dan noodles / noedels