Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Cambodjaanse recepten

Ben je op zoek naar de recepten uit cambodja? Kijk dan bij al onze Cambodjaanse recepten.

Ontbijt

In Cambodja bestaat het ontbijt voornamelijk uit rijstgerechten. De rijst wordt veel gecombineerd met kip, maïs en andere groentes. Bij het ontbijt zijn er ook andere mogelijkheden, zoals pannenkoeken en gebakken eieren. Toch zijn de rijstgerechten wel echt traditioneel in Cambodja. Als drinken wordt er vooral gekozen voor thee of vruchtensap.  

Avondeten

Het eten in Cambodja lijkt erg op het eten in Thailand, maar het is een stuk minder pittig. Vrijwel alle gerechten bevatten rijst en bijna alles wordt ook klaargemaakt in een wok. Er kan kip, vis of vlees bij worden geserveerd, maar ook vegetarische gerechten zijn in het land heel erg goed mogelijk. Ook vind je veel groentes bij de gerechten, zoals maïs, look, prei en selderij.

Typische Cambodjaanse gerechten

Fish Amok is en een gerecht van vis in curry met groente en kokosmelk. Ook wordt er rijst bij gegeten en kan het gerecht worden aangevuld met paddenstoelen of sambal. Een ander gerecht dat veel wordt gegeten is Sticky banana. Dit is gefrituurde banaan met rijst. Het geheel is in een bananenblad gewikkeld. Soep eet men ook in Cambodja, en met name de Tuk kroeung. Dit is een maaltijdsoep met rundvlees en aubergine. Er wordt vaak ook een dipsaus bij geserveerd. Voor ons aparte snacks in Cambodja zijn de gefrituurde insecten en vogelspinnen. Gefrituurde vogelspin wordt als dé delicatesse van het land gezien, maar je kunt ook voor sprinkhaan kiezen. Het meest geliefde drankje is soda met limoen. 

Markten

In Cambodja zijn erg veel markten waar je kleinere hapjes kunt kopen. Daarom vind je in Cambodja veel gerechten die makkelijk te eten zijn en waarmee je eventueel ook kunt lopen. De markten in Cambodja worden doorgaans vooral gezien als manier om onderling te socialiseren. De lokale bevolking gaat dan ook veel naar de markten om iets te eten.

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de cambodjaanse keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch cambodjaanse recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.
Kokosballetjes met sinaasappelsap
Varkensvlees in citroen-kokossaus

Typisch Cambodjaanse ingrediënten

In de Cambodjaanse keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.

De 10 laatste Cambodjaanse recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Cambodja op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit cambodja!

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven