Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Bulgaarse recepten

Ben je op zoek naar de recepten uit bulgarije? Kijk dan bij al onze Bulgaarse recepten.

Ontbijt Bulgarije

Veel Bulgaren ontbijten helemaal niet en eten slechts één keer per dag. Wanneer er toch een ontbijt is, dan is dit vaak brood met beleg. Op brood eten de mensen in Bulgarije onder anderen boter, schapenkaas, honing, olijven, tomaten, gekookte eieren of yoghurt. Als drinken wordt er meestal gekozen voor Turkse thee of koffie. 

Avondeten

Het avondeten in Bulgarije bestaat uit veel vlees. Voornamelijk varkensvlees zie je in veel gerechten. Ook wordt er altijd een salade bij het diner gegeten. Ook wordt er veel yoghurt gebruikt in de gerechten: het wordt gezien als een traditioneel ingrediënt. Ook eet men veel stoofpotten en wordt er veel in de oven bereid. Je ziet echter niet veel eten dat gefrituurd wordt. Als nagerecht zijn er verschillende mogelijkheden, zoals fruit, ijs of yoghurt.

Typisch Bulgaarse gerechten

In Bulgarije vind je veel invloeden uit Turkije. Door het klimaat kan er veel worden verbouwd in het land en is er erg veel diversiteit te vinden. Eet bijvoorbeeld Sarma, dat bestaat uit druivenbladeren, rijst, tomaat en gehakt. Zin in een ovenschotel? Gyuvech is een typisch Bulgaarse ovenschotel. Er zit rundvlees, olijven, champions, rijst en tomaten in. Ook zitten er verschillende kruiden in. Kufte is een gerecht dat bestaat uit balletjes lamsvlees, met allerlei kruiden. Dit kan ook als tussendoortje worden gegeten. Als lekkernij kun je kiezen voor Banitsa: een typisch Bulgaars gebak, dat meestal met yoghurt wordt gereserveerd.

Gezelligheid

Het dineren in Bulgarije wordt vooral gezien als een gezellige gelegenheid. Hele families komen soms bij elkaar om lekker te dineren. Het komt ook geregeld voor dat iedereen wat te eten meeneemt. Bulgaren eten vaak maar één keer per dag, maar wanneer ze eten, dan maken ze er wel een echt feestmaal van.

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de bulgaarse keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch bulgaarse recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.


Typisch Bulgaarse ingrediënten

In de Bulgaarse keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.

De 10 laatste Bulgaarse recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Bulgarije op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit bulgarije!

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven