Allergie informatie: Shahi korma (lamscurry)
Terug naar het receptIngrediënten
- 1 kilo magere lamsbout of -schouder, ontbeend
- sap van 1 citroen
- 2,5 deciliter yoghurt
- 75 gram ghee
- 2 middelgrote gesnipperde uien
- 4 gesnipperde teentjes knoflook
- 7 centimeter verse gemberwortel, geschild en in schijfjes
- 7 centimeter pijpkaneel
- 10 kruidnagels
- 10 kardemompeulen
- 2 theelepels gemalen koriander
- 2 theelepels gemalen komijn
- 2 theelepels chilipoeder
- 1 theelepel kurkuma
- 1 theelepel versgemalen zwarte peper
- 1,5 theelepel zout
- 3 deciliter kokend water
- 100 gram hele geblancheerde amandelen
- 50 gram gedopte pistachenoten
- 1,5 deciliter room
Meer Recepten
- Lamscurry met paprika
Met lamsgehakt, zilvervliesrijst en paprika uit India
4 porties - 15 minuten
Rijstgerechten - maschachild - Marzwangan korma (lamsvlees met anijssmaak)
Met lamsvlees, anijszaad en kardemom uit India
4 porties - 1 uur en 45 minuten
Vlees - jaccor - Kipcurry met paksoi en rijst
Met basmatirijst, kipfilet en indiase korma currypasta uit India
4 porties - 5 minuten
Rijstgerechten - sjerrel - Kip korma op naanbrood
Met naanbrood, sperziebonen en koriander uit India
2 porties - 30 minuten
Gevogelte - margret - Kip korma met spinazie
Met basmatirijst, kipfilet en kormasaus uit Nederland
4 porties - 25 minuten
Rijstgerechten - jodiaanstoot
- Home
- Recept
- Hoofdgerechten
- Vlees
- Shahi korma (lamscurry)
- Allergieen informatie