Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Shahi korma (lamscurry) recept
Shahi korma (lamscurry) recept

Shahi korma (lamscurry)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Snijd het vlees in blokjes van 4 cm. Snijd het teveel aan vet en zenen weg.
Leg de blokjes in een grote kom, bedruppel met citroensap en roer goed.
Meng met de yoghurt en laat het geheel afgedekt minstens 2 uur marineren in de koelkast.
Smelt de ghee in een grote pan met dikke bodem en fruit er de uien, knoflook en gember op een laag vuur in 4.5 minuten zacht in.
Voeg kaneel, kruidnagels en kardemom toe, roer goed en bak nog 1 minuut.
Meng koriander, komijn, chilipoeder, kurkuma, peper en zout. Voeg ze aan de pan toe en bak nog 2 minuten.
Voeg nu het vlees met marinade toe en schep goed om, zodat alles gekruid raakt en roer het kokende water erdoor.
Hak de helft van de amandelen en voeg ook toe.
Laat het vlees 50 minuten afgedekt zacht stoven tot het gaar is.
Bestrooi met de resterende hele amandelen en pistaches, temper het vuur en voeg al roerend de room toe.
Laat nog 7.5 minuten zacht pruttelen zonder te koken.
Schep alles in een warme schaal,

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit shahi korma (lamscurry) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven