Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Culinaire Column

 • Tupperwaretut
  In de categorie onhandig: zelfgemaakte soep meenemen naar werk, waarna je erachter komt dat het bakje niet helemaal goed afsloot. Met als gevolg dat je maanden later nog soepresten in je tas tegenkomt. Soms een stukje in een randje van een sleutel, de andere keer in een lippenstift die je vergeten was te checken. De wijze les: gebruik afsluitbare containers en doe er voor de zekerheid een plastic zakje om.
  Lees meer
 • Scherpe kantjes
  Het mag voor sommigen een futiliteit zijn; voor mij draagt het soort bestek en servies waarmee ik eet bij aan de kwaliteit van de maaltijd. Zo smaakt voedsel bijvoorbeeld een stuk minder lekker als er plastic bestek in het spel is, of als het van een wegwerpbord eet dat half is vervormd door de hitte van de maaltijd. Echt bestek en echt servies maken zeker het verschil.
  Lees meer
 • Wit goud voor iedereen
  De lente is in zicht dus de asperges steken langzaamaan weer hun kopjes uit de aarde. Afgelopen donderdag werd het nieuwe aspergeseizoen daarom alvast maar officieel geopend. Kunnen we eindelijk weer genieten van het witte goud! Maar, let wel op: niet alle asperges in de winkel zijn even lekker.
  Lees meer
 • Geen ongezouten mening
  Aardig gevonden worden en lekker eten gaan helaas niet altijd samen. Helaas verkies ik dikwijls het eerste boven het laatste, en vind ik het maar moeilijk om kritiek te uiten in restaurants. Daarom ben ik dus geen restaurantrecensent.
  Lees meer
 • Groentepannenkoek
  Boter, suiker, stroop, spek en kaas zijn de meest voor de hand liggende 'toppings' voor pannenkoeken. Lekker, maar voorspelbaar en tegelijkertijd niet de meest gezonde ingrediŽnten. Dat kan anders: met de restjes uit de groentela, wat vis of gestapeld met room staan er in een handomdraai heel andere pannenkoeken voor je neus.
  Lees meer
 • Currysoep
  Iedereen weet dat ik een groot fan ben van Indiase curry's. Met name de originele curry's, maar ik ben ook niet vies van een huisgemaakte variant met een potje kruidenpasta en wat kokosmelk om de boel lekker romig te maken. En met die wijsheid verwees een vriend me onlangs naar een Maleisisch restaurant: daar bereiken de currykookkunsten namelijk hele andere niveaus.
  Lees meer
 • Verzamelwoede
  Bakjes. Overal bakjes. En potjes. En zakjes. Ondanks een recente verhuizing waarbij ik slechts een selectie van mijn keukeninventaris wilde meenemen, puilt het nieuwe onderkomen nu alweer uit met opbergitems die ik ooit, ver in de toekomst, misschien eens nodig zal hebben. Voor picknicks of als bakje voor de werklunch of kliekjes. Maar vooral voor het opbergen van kleinere bakjes, potjes en zakjes.
  Lees meer
 • Schreeuwen voor een tros tomaten
  Man, man, man. Wat kunnen marktkooplui toch ontzettend schreeuwen. Ik weet niet wat voor marketingtheorie erachter zit, maar het is een eeuwenoud gebruik, dus waarschijnlijk denken ze dat het de verkoop bevordert. Bij mij wekt het echter een soort vluchtrespons op als er naast me iemand begint te tetteren terwijl ik net een paar mooie appels heb gespot. Al wint mijn koopjesjaaginstinct het vaak alsnog en eindig ik met een zeer goedkope zak groente.
  Lees meer
 • Een flinke opsteaker
  Het moest er een keer van komen: ťchte steak eten in een restaurant. En dan niet in het eerste het beste restaurant, maar in een echt steakhouse waar je de keuze hebt tussen tournedos, ribeye, filet mignon en porterhouse. En waar ze dan haarfijn kunnen uitleggen welke 'cut' waarvandaan komt en hoe het zit met de vetdoorrijging. Kortom, waar ze verstand van zaken hebben.
  Lees meer
 • Wasabiwarmte
  Ik hou van sushi, maar ben bang dat ik geen ultieme sushilover ben. Ik hou namelijk niet van wasabi en niet van gember. Slechts het dippen in sojasaus bekoort me. En het liefst zou ik dat dan met gewoon bestek doen.
  Lees meerInloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven