Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Jamaicaanse recepten

Ben je op zoek naar de recepten uit jamaica? Kijk dan bij al onze Jamaicaanse recepten.

Ontbijt in Jamaica

Het ontbijt in Jamaica bestaat voornamelijk uit Ackee met gezouten vis. De vis wordt dan gebakken of gefrituurd. In sommige gebieden ontbijten de mensen ook met gebakken banaan. Als drinken wordt er vaak voor thee gekozen.  

Avondeten

Een echte avondmaaltijd in Jamaica bestaat voornamelijk uit een vleesmaaltijd met groente en kokos. Er wordt veel gekozen voor geitenvlees, maar ook varkensvlees komt veel voor. Het vlees wordt ook vaak geserveerd met rijst en bonen. In plaats van vlees kan er ook worden gekozen voor vis. Meestal drinken de mensen er een limonade bij die vers is gemaakt van citroenen.

Typisch Jamaicaanse gerechten

De Jamaicaanse keuken is uniek in zijn soort. Er zijn veel invloeden uit Europa en Afrika te vinden, maar ondanks dat heeft het land een hele eigen smaak kunnen ontwikkelen. Een heel bekend gerecht is bijvoorbeeld Jerk. Dit is geiten- varkens- of kippenvlees dat wordt gemarineerd en op hout wordt gebakken. De marinade is erg pittig en er worden veel specerijen aan toegevoegd. Bammy is een brood dat is gemaakt van cassavemeel. Er wordt vis bij geserveerd. Heel bekend is ook Cowcod soep. Deze soep wordt overal in Jamaica gegeten en bevat bananen, peper en witte rum. Een Patty is te vergelijken met de Amerikaanse hamburger. Het is een soort taart gevuld met vlees en groentes. Veel Jamaicanen zijn dol op de Patty.  

Thee

In Jamaica wordt er enorm veel thee gedronken. Deze thee is echter anders dan de thee die we zijn gewend. Thee is namelijk in Jamaica een warme dranken kan van alles bevatten. Vaak wordt er rum of melk in gedaan en het kan zelfs voorkomen dat er vis in de thee zit. In de meeste thee in Jamaica zitten ook verschillende kruiden en specerijen.

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de jamaicaanse keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch jamaicaanse recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.


Typisch Jamaicaanse ingrediënten

In de Jamaicaanse keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.

De 10 laatste Jamaicaanse recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Jamaica op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit jamaica!

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven