Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Ierse recepten

Ben je op zoek naar de recepten uit ierland? Kijk dan bij al onze Ierse recepten.

Ontbijt in Ierland

Het ontbijt in Ierland is heel erg uitgebreid en divers. Er wordt stevig gegeten, met pannenkoeken, eieren, spek, pap, tomaten, champignons en kaas. Soms wordt er zelf braadworst bij het ontbijt gegeten. Als drinken is er thee, koffie of vruchtensap.

Avondeten

Vroeger was de lunch de belangrijkste maaltijd van de dag. Tegenwoordig is dit verplaatst naar de avonden. Er wordt vaak soep gegeten en daarna een gerecht met aardappelen, vlees en groente. Er wordt vooral gebruik gemaakt van verse producten, waardoor de gerechten doorgaans nog erg puur zijn. Ook zijn de gerechten meestal erg simpel. Als nagerecht wordt er vaak gekozen voor koffie, ijs of vruchten.  

Typische Ierse gerechten

De Ierse keuken is erg puur en er zijn weinig invloeden van andere landen te vinden. De traditionele gerechten zijn dan ook het meest geliefd in het land. Deze gerechten zijn vrij simpel. Zo heb je bijvoorbeeld de Irish Stew. Een stoofpot met aardappelen, wortel, ui, peterselie en vlees. Er kunnen verschillende soorten vlees in het gerecht zitten, zoals lam, rund of varkensvlees. Box is een soort pannenkoek die is gemaakt van geraspte aardappelen, bloem, eieren karnemelk en bakpoeder. Er kan een salade bij het gerecht worden geserveerd. Drisheen is een bloedworst van rund-, varkens- en lamsvlees. Het bloed, melk en broodkruimels worden gekookt. Per streek worden er nog andere bereidingswijzen toegepast. In de winter eten de Ieren vaak Champs. Het is een schotel met aardappelgroente, uien, verschillende groenten en melk.  

Dranken in Ierland

De Ieren hebben veel drankjes die typisch bij Ierland passen. Erg bekend is bijvoorbeeld de Irish Coffee. Dit is koffie met whiskey, suiker en slagroom. Ierse Whiskey wordt sowieso vrij veel gedronken in Ierland. Ook bier wordt gedronken en voor Guiness is een geliefd merk.

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de ierse keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch ierse recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.


Typisch Ierse ingrediënten

In de Ierse keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.

De 10 laatste Ierse recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Ierland op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit ierland!

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven