Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Cubaanse recepten

Ben je op zoek naar de recepten uit cuba? Kijk dan bij al onze Cubaanse recepten.

Ontbijt in Cuba

Het ontbijt in Cuba bestaat uit boter met brood dat geroosterd wordt. Dit wordt ook wel Tostada genoemd. Bij de Tostada drinkt men Café con leche. Dit is een espressokoffie met warme melk erin. De meeste mensen soppen hun Tostada in de koffie en eten het daarna op. Dit ontbijt wordt gezien als een traditioneel ontbijt, maar voor toeristen zijn er vaak ook nog andere mogelijkheden.

Avondeten

Het avondeten in Cuba bestaat doorgaans uit schotels van vlees of vis in combinatie met rijst en bruine bonen. Vaak wordt er ook een salade bij gegeten en in veel gevallen krijg je ook nog een lekkere zoete hap bij je maaltijd: een gebakken banaan. Vegetarische gerechten zijn er wel in Cuba, maar het is doorgaans niet echt gebruikelijk. Als nagerecht zijn er veel verschillende soorten desserts, waar de Cubanen in het algemeen ontzettend dol op zijn. Bij het eten wordt vaak water gedronken.

Typsiche Cubaanse gerechten

Tamales is een typisch gerecht dat uit Cuba komt. Het is een maïsdeegrol die wordt gevuld met vlees, rijst, groente, kaas en vruchten. Met chilipeper wordt de Tamales op smaak gebracht. Guiso is ook een bekend gerecht uit Cuba. Dit is een stamppot met vlees en groente. Vaak wordt de stamppot geserveerd met traditionele ingrediënten, zoals zoete aardappel en perzik. Zin in soep? Ga dan voor de Caldosa. Dit is een soep met groente en stukken rundvlees. Op feestdagen wordt er een varken bereidt met knoflook, sinasappelsap en allerlei specerijen. Het koken van het varken neemt vaak uren in beslag. Bij het vlees eet men meestal rijst.  

Cocktails

Cuba is het land van de cocktails. De cocktails mojito en daiquiri worden veel gedronken in het land en worden allebei gemaakt op basis van rietsuiker. Ook veel andere cocktails worden gedronken in Cuba.

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de cubaanse keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch cubaanse recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.
Mojito
Cubaanse kalfsschoten

Typisch Cubaanse ingrediënten

In de Cubaanse keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.

De 10 laatste Cubaanse recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Cuba op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit cuba!

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven