Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Algerijnse recepten

Ben je op zoek naar de recepten uit algerije? Kijk dan bij al onze Algerijnse recepten.

Ontbijt in Algerije

In Algerije heb je verschillende soorten ontbijt. Je kunt kiezen voor een omelet en met geroosterd brood, maar veel mensen in het land eten ook rijst en vlees in de ochtend. Drinken bij het ontbijt is meestal thee, maar een vruchtensapje is ook goed mogelijk.  

Avondeten

In Algerije eet men veel vlees en dan voornamelijk schaap, rund, geit en gevogelte. Het kan ook voorkomen dat kamelenvlees wordt gegeten. Bijna alle gerechten worden gegeten met Couscous, een mengsel van water en griesmeel. Couscous wordt zelfs als nagerecht gegeten, door er wat kaneel doorheen te doen. Hierdoor smaakt het lekker zoet.  

Typisch Algerijns eten

Algerije heeft een diverse keuken, waarbij je ook veel Turkse en Egyptische invloeden zult tegenkomen. Ook kom je veel Marokkaanse invloeden tegen. De kruiden zijn vergelijkbaar met Marokko, maar een stuk minder pittig. Mensen die niet van pittig eten houden, kunnen dus heel goed naar Algerije gaan. Lokale inwoners eten veel buiten de deur en kiezen voor de markten die je overal tegenkomt. Liefhebbers van vlees kunnen goed terecht in dit land: bij feesten wordt er lam aan het spit gegeten en ook kun je kiezen voor Schaap aan het spit, ook wel ‘Mechouki’ genoemd. Wat ook echt Algerijns is, is Dolma. Dit is gevulde groente en wordt vooral gegeten in de variant met druivenblad. Groentes als paprika en aubergine worden gevuld met groente, vlees en kruiden en daarna gewikkeld in een druivenblad. Als zoete lekkernijen kun je kiezen voor Baklava. Omdat Algerije vooral Islamitisch is, wordt er bijna geen alcohol gedronken. Wel drinkt men veel thee en vooral de muntthee is hier erg geliefd. De muntthee van Algerije is erg zoet en daardoor bijzonder.  

Vegetarisch?

Algerije is een land waar veel vlees wordt gegeten en waar vegetariërs niet veel voorkomen. Ondanks dat heeft het land genoeg vegetarische opties voor de toeristen. Als je geen vlees eet, kun je dus alsnog prima typisch Algerijns eten.

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de algerijnse keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch algerijnse recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.
Mechouki
Dolma
Breek

Typisch Algerijnse ingrediënten

In de Algerijnse keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.

De 10 laatste Algerijnse recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Algerije op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit algerije!

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven