Allergie informatie: Sambal goreng van gezouten chinese kool (sawi asin)
Terug naar het receptIngrediënten
- 200 gram sawi asin, goed uitgelekt en in stukken gesneden
- 100 gram gepelde rauwe garnalen
- 0,5 blok tahu, in dobbelsteentjes gesneden en voorgebakken
- 1 schijf laos, gekneusd
- 2 salamblaadjes
- suiker en zout naar smaak
- 500 cc dunne santen
- olie om in te bakken/fruiten
- kruiden die fijngestampt worden:
- 3 rode pepers
- 5 sjalotjes
- 3 teentjes knoflook
- 0,5 theelepel verkruimelde trassi
Meer Recepten
- Sambal balado (tomatensambal)
Met tomaten, sjalotjes en knoflook uit Indonesie
10 porties - 20 minuten
Bijgerechten - jaccor - Pilav van kippendijenfilet
Met kippedijenfilet, perziken en paprika uit Nederland
4 porties - 25 minuten
Gevogelte - bettyvandijk - Zalmspiesjes
Met zalmfilet, zeezout, komijn uit Spanje
4 porties - 15 minuten
Tapas - lekker_koken - Sambal Oelek
Met lombok en zou uit Indonesie
4 porties - 15 minuten
Sambals - michaeltoorop - Jachtschotel
Met rundvlees, aardappelpuree en rode kool uit Nederland
4 porties - 4 uur en 30 minuten
Vlees - maaikemertens