Allergie informatie: Ajam Goreng Jakarta (gefrituurde hete kip)
Terug naar het receptIngrediënten
- 1,6 kilo kip, in stukken gesneden
- 3 theelepels zout
- 2 theelepels citroensap
- 5 gesneden sjalotten
- 3 gepofte en geplette kemirienoten
- 1 rode lombok
- 2 theelepels koriander
- 0,25 theelepel kunyit
- 1 kop water
- 1 eetlepel asemwater
- 1 stukje laos
- 1 sereh
- 1 deciliter olie
Meer Recepten
- Ajam ungkep (gestoofde en gefrituurde kipreepjes)
Met kip, santen en indonesische kruiden uit Indonesie
4 porties - 2 uur
Bijgerechten - jaccor - Vis roerbak
Met pangasiusfilet, courgette en broccoli uit Nederland
4 porties - 30 minuten
Vis en schaaldieren - robancona - Ajam bakar padang (Gegrilde kippenbouten)
Met kippenbout, santen en sereh uit Indonesie
4 porties - 50 minuten
Gevogelte - jaccor - Kip met limoen en honing
Met maiskip, ui en sinaasappel uit Nederland
4 porties - 1 uur en 30 minuten
Gevogelte - jacob - Lamskebab met paprikapoeder en skordalia
Met lamslende, spinazie en paprikapoeder uit Nederland
4 porties - 55 minuten
Vlees - jacob
- Home
- Recept
- Hoofdgerechten
- Gevogelte
- Ajam goreng jakarta (gefrituurde hete kip)
- Allergieen informatie