Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Ajam ungkep (gestoofde en gefrituurde kipreepjes) recept
Ajam ungkep (gestoofde en gefrituurde kipreepjes) recept

Ajam ungkep (gestoofde en gefrituurde kipreepjes)


Ingrediënten


2

Bereidingswijze


Maak de sjalotjes schoon en snipper deze fijn.
Maak de knoflook schoon en rasp deze fijn.
Maak de laos en koenjit schoon en rasp deze fijn.
Knip het bovenste gedeelte van de serehstengel en kneus het.
Snijd de kip in stukken.
Wrijf in een vijzel de laos, koenjit, ketoembar, sjalotjes, zout naar smaak en de knoflook fijn tot een pasta.
Verhit de wok met 3 eetlepels olie en fruit de Boemboe, daun salam en de sereh aan tot deze begint te geuren.
Voeg de kip toe en roerbak het geheel goed aan.
Voeg de santen en de gula djawa toe.
Laat de kip op een laag vuur stoven tot het vocht verdampt is.
Verhit 5 dl olie in een wok.
Schep de stukken kip uit de wok en frituur ze goudbruin in de olie.
Neem de kip uit de olie en laat deze even uitlekken.
Haal het vlees met een vork van het bot.
Trek het vlees met de vingers in kleine reepjes uit elkaar.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit ajam ungkep (gestoofde en gefrituurde kipreepjes) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven