Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Ajam Goreng Jakarta (gefrituurde hete kip) recept
Ajam Goreng Jakarta (gefrituurde hete kip) recept

Ajam Goreng Jakarta (gefrituurde hete kip)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Wrijf de kip in met 1 theelepel van het zout en al het citroensap.
Laat het een half uur marineren, dan spoelen onder koud water en laat het goed uitlekken.
In een vijzel, een pasta maken van de sjalotten, kemirienoten, de rest van het zout, lombok, koriander, kunyit en het water.
Zet een grote pan op het vuur en leg de stukken kip hier in.
Giet het mengsel hier bij in en voeg het asemwater, laos en de sereh toe.
Kook het ca. 20 minuten op een middelgroot vuur of tot het grootste deel van het vocht is verdampt.
Haal de pan van het vuur.
Verwarm de olie in de wok en braad de kip ongeveer 5 minuten of tot het knapperig bruin wordt.
Haal het weer uit de pan en laat het op keukenpapier uitlekken.

Serveersuggesties

Serveren met witte rijst

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit ajam goreng jakarta (gefrituurde hete kip) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven