Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Ajam bakar padang (Gegrilde kippenbouten) recept
Ajam bakar padang (Gegrilde kippenbouten) recept

Ajam bakar padang (Gegrilde kippenbouten)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Rooster de kemirienoten en kneus de serehstengels.
Schil de djahe, laos en kencuren rasp deze fijn.
Maak de sjalotjes, lomboks en knoflook schoon en snipper deze fijn
Wrijf de boemboe fijnin een vijzel tot een homogene massa.
Verhit wat olie en fruit de boemboe, pijp kaneel, kruidnagels, djeruk nipis en de sereh tot het geurig is.
Voeg de kippenbouten toe en bak totdat de kip half gaar is.
Voeg de dunne santen toe en op een laag vuur om het in te koken.
Voeg de dikke santen toe en sudder tot de santen heel dik is.
Laat alles afkoelen in de saus.
Grill de kippenbouten en bestrijk geregeld met het kookvocht totdat de bouten mooi goudbruin zijn.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit ajam bakar padang (gegrilde kippenbouten) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven