Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Zuid-afrikaanse recepten

Ben je op zoek naar de recepten uit zuid-afrika? Kijk dan bij al onze Zuid-afrikaanse recepten.

Ontbijt in Zuid-Afrika

Het ontbijt in Zuid-Afrika bestaat uit een soort pap die is gemaakt van gekookte granen met melk en suiker. Het drinken bij het ontbijt is meestal koffie of thee. Een vruchtensap is ook mogelijk en wordt vooral door kinderen gedronken.  

Avondeten

Het avondeten is in Zuid-Afrika de belangrijkste maaltijd. Het bestaat meestal uit een hoofdgerecht van vlees of vis. Het kan ook een stoofpot zijn. De hoofdmaaltijd wordt meestal geserveerd met rijst en groentes. De meeste mensen drinken wijn, bier, koffie of  thee bij het avondeten. Als nagerecht eet men fruit, pudding of cake.  

Typisch Zuid-Afrikaanse gerechten

In de Zuid-Afrikaanse keuken vind je ontzettend veel verschillende invloeden uit andere landen. Denk aan Maleisië, Portugal, Nederland en de oude Inheemse stammen. Vaak wordt de Afrikaanse keuken ook wel de regenboogkeuken genoemd door deze invloeden. Een bekend gerecht is Samosa. Dat is een driehoekig gebak dat met een hartige vulling wordt gevuld. Denk aan aardappelen, uien, erwten of rundvlees. Bobotie is ook een echt Zuid-Afrikaans gerecht. Het is een gehaktbrood met rozijnen en gebakken ei. Vaak wordt bobotie geserveerd met gele rijst en kokos. Wat ook veel wordt gegeten is Billtong. Dit is gezouten vlees dat is gedroogd. Vaak ligt het een paar dagen te drogen. Gesmoorde vis is kabeljauw dat is gezout en wordt vervolgens geserveerd met aardappelen, abrikozenjam en tomaten.  

Inheemse keuken

De inheemse stammen in Zuid-Afrika hebben een hele eigen keuken. Ze gebruiken hierbij producten uit de natuur, zoals specerijen, groente en vruchten. Het belangrijkste ingrediënt van de maaltijden is vlees. Dit vlees komt voornamelijk van wild dat in Zuid-Afrika voorkomt. Dit kan springbok zijn, maar zelfs zebra, leeuw of olifant. Ook vogels en slangen worden geregeld gegeten door de inheemse volken. Het is geheel afhankelijk van wat ze kunnen vinden.

Populaire streek-en landsgerechten

heeft vele populaire bekende gerechten welke kenmerkend zijn voor de zuid-afrikaanse keuken. Hieronder vind u enkele gerechten die wij beschouwen als typisch zuid-afrikaanse recepten. Klik op een receptnaam om een zoekopdracht te starten.


Typisch Zuid-afrikaanse ingrediënten

In de Zuid-afrikaanse keuken maakt men vaak gebruik van de volgende ingrediënten.

De 10 laatste Zuid-afrikaanse recepten

In de rijen hieronder worden de 10 laatste toevoegingen uit Zuid-afrika op onze site opgesomd.Kun je er echt geen genoeg van krijgen? Bekijk dan al onze recepten uit zuid-afrika!

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven