Allergie informatie: Huisgemaakte Atjar
Terug naar het receptIngrediënten
- 1 kilo groenten:
- bloemkool
- sperziebonen
- winterwortel
- witte kool
- taugé
- rode paprika
- Kruiderij:
- 2 uien, héél fijn gesnipperd
- 2 tenen knoflook uit de knijper
- 1 rood pepertje fijngehakt zonder pitjes, of sambal oelek naar smaak
- 1 theelepel laos (galanga)
- 1 theelepel gemberpoeder (djahé)
- 3 kemirienoten, of 0,5 eetlepel geraspte kemirie
- ruim 1 eetlepel geelwortelpoeder (koenjit of kurkuma)
- 1 eetlepel olie om te fruiten
- En verder:
- 1 eetlepel mosterdpoeder (bijvoorbeeld Colman's)
- zout naar smaak
- 30 tot 50 gram suiker
- 0,75 liter witte natuurazijn en net zo veel water
- water
Meer Recepten
- Zoetzure sperziebonen
Met sperziebonen, bosui en zoete chilisaus uit Nederland
4 porties - 15 minuten
Groentegerechten - breemer - Vegetarische babi pangang
Met snelkookrijst, worteltjes en atjar uit China
4 porties - 30 minuten
Rijstgerechten - robancona - Ajam smoor met tuinerwten
Met kipfilet, tuinerwten en atjar tjampoer uit Indonesie
4 porties - 45 minuten
Gevogelte - jaccor - Atjar komkommer
Met komkommer, azijn en gember uit Indonesie
4 porties - 25 minuten
Bijgerechten - nancy28 - Atjar kacang (bonen in het zuur)
Met sperziebonen, snijbonen en boterbonen uit Indonesie
4 porties - 45 minuten
Bijgerechten - jaccor
- Home
- Recept
- Hoofdgerechten
- Groentegerechten
- Huisgemaakte atjar
- Allergieen informatie