Allergie informatie: Ajam Kare (stevig gekruide kip)
Terug naar het receptIngrediënten
- 1 kip
- 10 verse rawits
- 3 rode lomboks
- 7 sjalotjes
- 2 teentjes knoflook
- 1 schijfje gember van ca. 3 cm
- 1 schijfje kunyit van ca. 3 cm
- 1 schijfje laos van ca. 2 cm
- 1 theelepel ketumbar
- 1 theelepel trassi
- 5 kemirinootjes
- 1 stengel sereh
- 1 blok santen
- 4 eetlepels plantaardige olie
- 3 daun jeruk
- 0,5 theelepel bruine rietsuiker
- zout naar smaak
Meer Recepten
- Ajam ungkep (gestoofde en gefrituurde kipreepjes)
Met kip, santen en indonesische kruiden uit Indonesie
4 porties - 2 uur
Bijgerechten - jaccor - Vis roerbak
Met pangasiusfilet, courgette en broccoli uit Nederland
4 porties - 30 minuten
Vis en schaaldieren - robancona - Ajam bakar padang (Gegrilde kippenbouten)
Met kippenbout, santen en sereh uit Indonesie
4 porties - 50 minuten
Gevogelte - jaccor - Kip met limoen en honing
Met maiskip, ui en sinaasappel uit Nederland
4 porties - 1 uur en 30 minuten
Gevogelte - jacob - Tukse kebab
Met kip, aubergine en paprika uit Turkije
4 porties - 10 minuten
BBQ - tobkok
- Home
- Recept
- Hoofdgerechten
- Gevogelte
- Ajam kare (stevig gekruide kip)
- Allergieen informatie