Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Ajam Kare (stevig gekruide kip) recept
Ajam Kare (stevig gekruide kip) recept

Ajam Kare (stevig gekruide kip)


Ingrediënten


Bereidingswijze


Maak de kip schoon en snijd haar in stukjes.
Maak de rawits en de lomboks schoon.
Pel de sjalotjes en de knoflook.
Schil de gember, kunyit en laos dun.
Maak van dit alles in een vijzel met de ketumbar, de trassi en de kemirinootjes een pasta.
Knip het bovenste deel van de sereh en leg in de gekneusde sereh een knoop.

Maak van de blok santen met 1 kopje water de kokosmelk.
Verhit nu de olie in de wok en fruit de kruidenpasta goudbruin
Doe de stukjes kip erbij en sauteer deze twee minuten.
Voeg de santen, de sereh, de daun jeruk, de suiker en zout naar smaak toe
Laat de kip circa 20 minuten op laag vuur sudderen.
Laat de kip uitlekken en frituur deze daarna.
Met het opdienen van de kip de overblijfselen stengels verwijderen,
en de kip weer in de saus leggen.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit ajam kare (stevig gekruide kip) recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven