Allergie informatie: Oliebollen van mijn grootvader
Terug naar het receptIngrediënten
- Voor het beslag:
- 1 kilo tarwebloem
- 0,65 liter water (lauw ca. 300 C)
- 0,27 liter bockbier (oud bruin)
- 10 gram zout
- 50 gram basterdsuiker
- 80 gram gist
- Voor het garnituur:
- 20 gram kaneel
- 375 gram rozijnen
- 375 gram krenten
- 20 gram geraspte citroenschil
- 450 gram goudreinetten (± 1 grote)
- Voor het frituren:
- Zonnebloemolie
- Voor de afwerking:
- 1 bus poedersuiker
Meer Recepten
- Pilav van kippendijenfilet
Met kippedijenfilet, perziken en paprika uit Nederland
4 porties - 25 minuten
Gevogelte - bettyvandijk - Zalmspiesjes
Met zalmfilet, zeezout, komijn uit Spanje
4 porties - 15 minuten
Tapas - lekker_koken - Oud Hollandse erwtensoep
Met spliterwten, spek en rookworst uit Nederland
8 porties - 2 uur en 30 minuten
Soepen - azuro - Witlofsalade met eiersalade
Met witlof en eiersalad uit Nederland
4 porties - 5 minuten
Bijgerechten - bettyvandijk - Rabarber-frambozencompote
Met sinaasappel, rabarber en frambozen uit Nederland
8 porties - 1 uur en 20 minuten
Voorjaar - harry1959
- Home
- Recept
- Speciale gelegenheden
- Oud en nieuw
- Oliebollen van mijn grootvader
- Allergieen informatie