Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Oliebollen van mijn grootvader recept
Oliebollen van mijn grootvader recept

Oliebollen van mijn grootvader


Ingrediënten


Bereidingswijze


Laat de krenten en de rozijnen een paar uur wellen in wat lauwwarm water.
Schil de de appels en rasp ze.
Laat de krenten en rozijnen uitlekken.
Voeg krenten, rozijnen, citroenschil, kaneel en geraspte appel samen.
Los de gist op in wat lauw water.
Doe de bloem in een emmer en maak een kuiltje.
Voeg de suiker toe en meng langzaam lauw water en bier door de bloem, totdat een mooie gladde massa ontstaat.
Voeg het garnituur toe, roer het geheel even door elkaar en voeg als laatste het zout toe, meng nogmaals even goed door om het zout door het deeg te verdelen.
Laat het beslag ca. 30 minuten bij ongeveer 30 graden rijzen.
Let op dat het beslag niet de emmer uit rijst.
Opa gebruikte altijd een emmer die hij met een schone vochtige theedoek afdekte en liet het beslag achter de kachel rijzen.
Na ca. 30 minuten sla je het deeg neer en laat het nogmaals rijzen.
Voor het bakken het beslag nog een keer goed doorroeren.
Bakken bij ca. 175 graden C.
Ik gebruik tegenwoordig een elektrische frituurpan.
Gebruik een ijsbollenschep om het beslag uit de emmer te scheppen. Per keer gaan er dan ca. 10 oliebollen in de frituurpan.
Laat de oliebollen uitlekken in een vergiet met een stuk keukenpapier.
Serveer de oliebollen met wat poedersuiker.
Controleer het liefst af en toe, of de bollen gaar zijn van binnen. Zo heb je een excuus om alvast ruim voor te proeven.
Eet smakelijk!

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit oliebollen van mijn grootvader recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven