Allergie informatie: Tonijn-shii take saté met zoete ketjapsaus en taugésalade
Terug naar het receptIngrediënten
- voor de ketjapsaus:
- 5 sjalotjes
- 5 tenen knoflook
- 2 rawits
- zonnebloemolie
- 2,5 deciliter soysaus
- 1 blokje gula jawa (palmsuiker)
- 1-2 verse limoenen
- voor de saté:
- flink stuk kakelverse tonijn van ca. 400-500 gram
- 250 gram shii takes
- voor de taugésalade:
- 2 komkommers
- stukje gemberwortel
- 150 gram taugé
- sap en rasp van 1 limoen
- enkele takjes Thais basilicum
- knoflookkiemen
Meer Recepten
- Rundergehakt met Munt
Met gehakt, sjalot en ketoembar uit Thailand
4 porties - 20 minuten
Vlees - 34533 - Komkommerhapje met cervelaatworst
Met komkommer, cervelaatworst en kruidenzout uit Nederland
2 porties - 10 minuten
Hapjes - avdwijngaard - Tofu met wokgroenten
Met tofu, winterwortel en rijst uit Nederland
2 porties - 20 minuten
Vegetarisch - geertjeweiland - Ratatouille met tomatengelei uit een glaasje
Met aubergine, paprika en courgette uit Nederland
6 porties - 35 minuten
Amuses - bettyvandijk - Witlofsalade met eiersalade
Met witlof en eiersalad uit Nederland
4 porties - 5 minuten
Bijgerechten - bettyvandijk