Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Ratatouille met tomatengelei uit een glaasje recept
Ratatouille met tomatengelei uit een glaasje recept

Ratatouille met tomatengelei uit een glaasje


Ingrediënten


Bereidingswijze


Week de gelatine in ruim koud water. Breng in een steelpan het tomatensap tegen de kook en zet daarna het vuur uit. Knijp de gelatine voorzichtig uit en los de blaadjes al roerend op in het tomatensap. Verdeel de tomatengelei over de bodem van de glaasjes en laat 30 minuten afkoelen in de koelkast.
Snijd de aubergine, de courgette en de paprika in kleine dobbelsteentjes, verwarm de olijfolie in een hapjespan en fruit de ui. Bak de paprika en aubergine al roerende 5 minuten mee
Voeg de courgette en de gehakte basilicum toe. Breng op smaak met zout en peper. Doe het deksel op de pan en laat 20 minuten op laag vuur koken. Roer regelmatig door. Zet het vuur uit en laat de ratatouille afkoelen.
Verdeel de koude ratatouille over 6 glazen (amuse of borrelglaasjes, lage limonadeglazen, of champagneglazen of flūtes). Garneer met een paar blaadjes basilicum en zet in de koelkast tot het serveren.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit ratatouille met tomatengelei uit een glaasje recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Mijn Recensie

Heb je dit recept al gemaakt? Deel het dan nu met ons! Was het lekker? Heb je nog tips voor de bereiding van dit recept? Deel het met ons en wij maken dit recept samen nog beter.

Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven