Allergie informatie: Baklava klassiek
Terug naar het receptIngrediënten
- 150 gram amandelen, grof gemalen
- 150 gram walnoten, grof gemalen
- 2 eetlepels suiker
- 2 theelepels kaneelpoeder
- 22 vellen filodeeg, zo gesneden dat ze in de ovenschaal passen
- 150 gram ongezouten boter, gesmolten tot hij goudbruin is
- 30 hele kruidnagels, als versiering
- voor de siroop
- 360 gram suiker
- 2 eetlepels honing
- sap van 0,5 citroen
- reepje citroenschil
- 2 of 3 kleine kaneelstokjes
Meer Recepten
- Fruitsuiker baklava
Met filodeeg voor baklava, appelen en jam uit Nederland
10 porties - 1 uur en 30 minuten
Feestjes en verjaardags hapjes - wendy51 - Blote kindertjes in het gras (een klassiek peulvruchten-gerecht)
Met witte bonen, snijbonen en boter uit Nederland
4 porties - 1 uur en 15 minuten
Groentegerechten - kitty - Baklava (notengebak)
Met filodeeg, walnoten en honing uit Griekenland
1 portie - 1 uur en 30 minuten
Taart en gebak - christina57 - Baklava
Met bladerdeeg, walnoten en honing uit Turkije
4 porties - 1 uur
Hoofdgerechten - girl5555 - Baklava
Met filodeeg, walnoten en honing uit Turkije
4 porties - 7 uur
Hapjes - michyskitchen
- Home
- Recept
- Hapjes
- Baklava klassiek
- Allergieen informatie