Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Baklava recept
Baklava recept

Baklava


Ingrediënten


3

Bereidingswijze


Voorbereiding:
Laat het filodeeg goed afgedekt met een stuk huishoudfolie en een schone theedoek tegen het uitdrogen in 2.5 uur ontdooien. Verwarm de oven voor op 175 graden C. Hak de amandelen, de walnoten en de pistachenoten grof en schep ze met de kaneel door elkaar. Smelt de boter. Bestrijk een glazen ovenschaal van ca. 15 x 25 cm. met de gesmolten boter.

Bereidingswijze:
Halveer de vellen filodeeg. Leg 1/3 deel van het filodeeg velletje voor velletje in de schaal en bestrijk elk velletje met gesmolten boter. Verdeel er de helft van het notenmengsel over. Leg er weer 1/3 deel filodeeg op. Verdeel daar de rest van het notenmengsel over. Leg dan het laatste 1/3 deel deeg bovenop. Bestrijk elk velletje met boter. Sprenkel er wat water over en snijd de baklava in vierkantjes. Bak de baklava ca. 35 minuten in een voorverwarmde oven tot hij bruin is. Verwarm intussen de honing met het citroensap, het sinaasappelsap en 1/2 deciliter water. Neem de baklava uit de oven en schenk er de helft van de stroop over. Laat dit ca. 20 minuten staan en schenk er vervolgens de rest van de stroop over.

Laat de baklava minstens 4 uur staan zodat de smaak goed kan intrekken.

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit baklava recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Baklava heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.3 / 10 in 12 recensies

  • Waar vind je zo'n gluten vrij deeg, want ik ben het nog niet in de winkel tegen gekomen.
    Els gaf dit recept op 8 mei 2013 5 uit 5 sterren
  • De baklava is gelukt, nu moet de buurt hem nog keuren. Bedankt!
    Diny gaf dit recept op 14 juli 2012 3 uit 5 sterren
  • We hebben buurtfeest vanavond met recepten uit verschillende landen. Had een ander recept van baklava, maar die ligt intussen in de container. Nu staat deze in de oven en lijkt beter te gaan. Ben beni... Lees reactie
    Diny gaf dit recept op 14 juli 2012 5 uit 5 sterren
  • Mijn filodeeg wordt heel hard en knapperig. Dit maar na 10 minuten in de oven? Ligt dit aan de deeg of doe ik iets niet goed?
    Mike gaf dit recept op 28 april 2012 5 uit 5 sterren
  • Het recept is beetje moeilijk maar het is heerlijk! Ik ga het zeker vaker maken! Wesley
    Wesley gaf dit recept op 15 maart 2012 5 uit 5 sterren
  • Wij mogen het niet meer maken, want het is niet lang houdbaar :( Dat vinden wij heel jammer :( xxx
    Sacha, Laura en Judith gaf dit recept op 1 februari 2012 5 uit 5 sterren
  • We zijn al bijna klaar en het ruikt al heerlijk, bedankt voor het recept!
    Sacha, Laura, Judith gaf dit recept op 27 januari 2012 5 uit 5 sterren
  • We gaan nog veel meer Turks eten maken, het is heel lekker en het ziet er ook lekker uit!
    Judith, Sacha en Laura gaf dit recept op 25 januari 2012 5 uit 5 sterren
  • Wij maken dit gerecht voor een project op school en het is heerlijk! x Sacha en Laura
    Sacha en Laura gaf dit recept op 18 januari 2012 5 uit 5 sterren
  • Heel lekkere Turks toetje!
    Annie gaf dit recept op 2 december 2011 5 uit 5 sterren
Alle recensies bekijken
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven