Baklava (notengebak)

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Oven

Bereidingswijze

  1. Gebruik een ovenvaste glazen schaal van 20 x 30 x 5 cm en vet deze in met gesmolten boter.
  2. Bedek de bodem met 1 velletje en vet ook dit weer in met de boter.
  3. Hierop weer 1 velletje en weer insmeren met de .
  4. Ga zo door tot vijf velletjes .
  5. Hak de noten grof, houd een klein deel apart voor garnering.
  6. Roer 2 kopjes door de noten.
  7. Verdeel het notenmengsel over de plakjes .
  8. Strooi wat kaneelpoeder over het notenmengsel.
  9. Leg nu weer 1 velletje op de notenlaag.
  10. Smeer het weer in met .
  11. Ga zo verder totdat u weer vijf velletjes als bovenlaag heb.
  12. Snijd nu het gebak in ruiten van 5 x 5 cm.
  13. Bak de baklava in een voorverwarmde oven op 175 graden C.
  14. ca 30 minuten.
  15. Draai de temperatuur terug naar 150 graden C.
  16. en bak nog eens 30 minuten.
  17. Intussen kunt u de suikersiroop maken.
  18. Doe een 1/2 kopje , 2 kopjes , de en de in een pannetje en breng dit aan de kook.
  19. Laat het ca. 5 minuten doorkoken.
  20. Test of de suikersiroop goed is door een druppel op een bordje te laten vallen.
  21. Als het heel langzaam uitloopt is de suikersiroop goed.
  22. Giet de suikersiroop over de baklava zodra hij uit de oven komt.
  23. Giet goed tussen de naden.
  24. Het deel noten wat u apart heeft gehouden wat fijner hakken en dit over de suikersiroop strooien.
25
25
25

Ook lekker om te maken

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in filodeeg
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in roomboter
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • walnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • roomboter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (2)

Baklava (notengebak) heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9 / 10 in 2 recensies
RESET

Klinkt heerlijk, simpel te maken maar helaas veelste zoet! Je eet gewoon happen pure suiker met een stukje noot. Volgende keer halveer ik de suiker om het eetbaar te maken.
Anouk 7 november 2013
Het bovenste laagje filodeeg bleef niet 'plakken' aan de nootjes. Misschien heb ik iets over het hoofd gezien? De vorm was dus minder mooi, maar de smaak was geweldig!
eladage 1 januari 2008

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
3451 kcal
172%3451 kcal
Vetten
285 g.
407%285 g.
Waarvan verzadigd
22 g.
112%22 g.
Waarvan onverzadigd
12 g.
41%12 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
5 g.
83%5 g.
Koolhydraten
130 g.
50%130 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
16 mg.
2%16 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Baklava (notengebak)