Noodles

Hier vertellen wij je alles over Noodles. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Noodles.

Gebruik van Noodles

Noodles

Sommige soorten mie, zoals rijstmie en mie gemaakt van mungbonen, moeten voor het koken in water geweekt worden. Droge rijstmie moet voor gebruik zeker enkele minuten tot een half uur in warm water geweekt worden tot deze zacht is. De kooktijd is echter kort, maximaal drie minuten. Rijstmie kan ook gefrituurd worden. Mihoen wordt gebruikt in roerbakgerechten of in soep of voorgerechten. Mihoen is hele dunne rijstmie en wordt net als rijstmie eerst geweekt, en daarna kort gekookt. Men noemt mihoen ook wel rijstvermicelli. Verse mie kan worden gekookt of gebakken. In het Chinees heet mie “mein”. Gekookte mie is in het Chinees Lo mein. Gebakken mie is in het Chinees Chow mein. Chow mein is een traditioneel Chinees gerecht, waarbij de platte miesoort wordt gekookt en tot een pannenkoek wordt gevormd en vervolgens wordt gebakken of gefrituurd. De platte miesoort wordt gebruikt om te roerbakken. Ronde miesoorten worden meer verwerkt in soepen.

  • gedroogde en verse noedelsSoorten
  • DeegwarenCategorie
  • jaIn te vriezen

Algemene informatie over Noodles

Noedels of noodles is een naam voor een Aziatische pastasoort die populair is in de gehele Noord- en Oost-Europese keuken, uitstrekkend naar het Midden-Oosten. Noodles is de verzamelnaam voor Aziatische deegwaren, zoals pasta dat voor Italiaanse deegwaren is. In plaats van het Nederlandse “noedels” wordt tegenwoordig steeds meer het Engelse woord “noodles”gebruikt. Archeologen menen dat de oudste pasta uit China komt. Men heeft ontdekt dat Chinezen al in de steentijd noedels aten. Het deeg werd gemaakt uit gierstebloem. Er zijn zelfs in noordwest China noedels gevonden van maar liefst 4000 jaar oud!

Noodles worden gemaakt van meel, water en soms eieren. Het meel kan tarwemeel zijn, maar ook rijstmeel, boekweit, en mungbonenmeel. Chinese mie wordt gemaakt van harde granen (voornamelijk harde tarwe). Men maakt van deze tarwe en eieren een deeg. Het deeg wordt in stroken gesneden. Hiervan maakt men de Chinese mie. Tarwemie en eiermie worden net als “gewone”pasta in ruim water gekookt. De Chinezen hebben daarbij ook de mihoen uitgevonden. Deze noodles worden gemaakt van rijstmeel.

Men vindt de verschillende noodles in de supermarkt. Meestal verkoopt men de (eier)mie en mihoen in gedroogde versie. U kunt de noodles echter ook vers kopen. Verse mie is beperkt houdbaar. Gedroogde noodles kunnen zeer lang houdbaar zijn als deze op een droge, vochtvrije en koele, donkere plaats worden bewaard. Eiernoodles zijn minder lang houdbaar. Zie voor de houdbaarheidsdatum de informatie op de verpakking. Rijstmie is verkrijgbaar bij de toko of in de Aziatische supermarkt.

Enkele gebruiksvormen van Noodles

Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.

Onze laatste recepten met Noodles