Wontonvelletjes

Hier vertellen wij je alles over Wontonvelletjes. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Wontonvelletjes.

Gebruik van Wontonvelletjes

Wontonvelletjes

Traditioneel bestaat de vulling uit gehakt varkensvlees of garnalen, fijn gehakte gember en uien, sesamolie en sojasaus. In de Kantonese keuken zullen de wontons voornamelijk gevuld zijn met garnalen. Deze wontons worden in een soep geserveerd met dunne noodles. In Sjanghai en omgeving worden de wontons traditioneel gevuld met gehakt en geserveerd in een kippensoep (Bok Choy). Deze keuken maakt duidelijk onderscheid tussen de kleine wonton (Xiao huntun) en de grote wonton (Da huntun). De kleine wonton wordt gevuld met varkensvlees en de wonton maakt onderdeel uit van het ontbijt en lunch. De grote wonton lijkt op een grote tortellini en kent een grote verscheidenheid aan vullingen. Ze wordt als lunch of diner gegeten. In Sjanghai is de ?drie lekkernijen wonton? erg populair. Deze wontonvulling wordt gemaakt van varkensvlees, garnalen en vis.

  • zie informatie op de verpakkingHoudbaarheid
  • gele en witte wontonvellenSoorten
  • DeegwarenCategorie
  • jaIn te vriezen

Algemene informatie over Wontonvelletjes

Wontons zijn kleine gerechten die oorspronkelijk uit de Chinese keuken komen. De oorsprong gaat volgens velen terug naar 206 voor Christus. Traditioneel worden wontons gevuld met gehakt of garnalen, maar tegenwoordig is de vegetarische wonton erg in trek. De wrap rondom de hapjes wordt gemaakt van wontonvelletjes: dit zijn hele dunne plakjes deeg. Ze zijn verkrijgbaar in de Chinese supermarkt of in de toko. U vindt ze daar in de diepvries. Chinezen maken de plakjes meestal zelf. Wontonvellen worden gemaakt van gewone tarwebloem met wat lauwwarm water. Hiervan wordt een deeg gekneed. Dit wordt uitgerold en plakken van gesneden. Deze worden vervolgens uitgerold tot zeer dunne lapjes.

Wontonvelletjes zijn verkrijgbaar in de kleuren geel en wit. De gele vellen bevatten kleurstoffen en zijn gemaakt van tarwedeeg. De gele wontonvellen worden gebruikt voor frituren en de witte voor het stomen van gerechten. Wanneer men geen gele wontonvellen kan bemachtigen, kan men hiervoor in de plaats loempiavellen gebruiken die men in vieren snijdt. Wontonvelletjes zijn dun en broos. Wanneer men ze een aantal uren uit de verpakking laat, zullen ze snel uitdrogen en broos en onbruikbaar worden. Het beste kunt u de vellen daarom vlak voor het gebruik ontdooien. Wontons worden meestal gestoomd of gekookt verwerkt in soep. Dit zijn de zogenaamde ?Xiao huntun? (letterlijk vertaald: kleine wontons). De vulling bestaat vaak uit kruiden zoals piccalilly, gember, sesamolie en koriander. Daarnaast zijn er wontons die worden gefrituurd. Gebakken of gefrituurde wontons maken vaak onderdeel uit van een voorgerecht. Iedere regio van China kent een eigen, traditioneel recept voor wontons.

Enkele gebruiksvormen van Wontonvelletjes

Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.

Onze laatste recepten met Wontonvelletjes