Allergie informatie: Taartje van polenta met zwarte koolvis en een tapenade van mosselen en gaspacho
Terug naar het receptIngrediënten
- zwarte koolvis is een mooie stevige en smaakvolle vis die nog in ruim voldoende mate beschikbaar is. fileer zelf een vis of vraag aan je visleverancier een kilo mooie dunne filets.
- 450 gram polenta van gemiddelde grootte
- 1 liter water
- 2 soeplepels olijfolie
- peper en zout
- 500 gram mosseltjes (als ze beschikbaar zijn de zgn. amandes, kleine ovale roze mosseltjes)
- 50 gram sjalotten
- 150 gram puree van gedroogde tomaten
- 50 gram zachte (niet de krulversie) peterselie
- 16 zeer dun gesneden plakje chorizo
- voor de gaspacho:
- 250 gram verse tomaten
- 100 gram komkommer
- 30 gram rode paprika
- 20 gram ui
- een klein teentje knoflook
- 12 centiliter olijfolie
Meer Recepten
- Rundergehakt met Munt
Met gehakt, sjalot en ketoembar uit Thailand
4 porties - 20 minuten
Vlees - 34533 - Komkommerhapje met cervelaatworst
Met komkommer, cervelaatworst en kruidenzout uit Nederland
2 porties - 10 minuten
Hapjes - avdwijngaard - Tofu met wokgroenten
Met tofu, winterwortel en rijst uit Nederland
2 porties - 20 minuten
Vegetarisch - geertjeweiland - Zalmbonbon
Met zalm en kruidencrem uit Nederland
4 porties - 22 uur
Voorgerechten - maytie - Pilav van kippendijenfilet
Met kippedijenfilet, perziken en paprika uit Nederland
4 porties - 25 minuten
Gevogelte - bettyvandijk