Taartje van polenta met zwarte koolvis en een tapenade van mosselen en gaspacho
- zwarte koolvis is een mooie stevige en smaakvolle vis die nog in ruim voldoende mate beschikbaar is. fileer zelf een vis of vraag aan je visleverancier een kilo mooie dunne filets.
- 450 gram polenta van gemiddelde grootte
- 1 liter water
- 2 soeplepels olijfolie
- peper en zout
- 500 gram mosseltjes (als ze beschikbaar zijn de zgn. amandes, kleine ovale roze mosseltjes)
- 50 gram sjalotten
- 150 gram puree van gedroogde tomaten
- 50 gram zachte (niet de krulversie) peterselie
- 16 zeer dun gesneden plakje chorizo
- voor de gaspacho:
- 250 gram verse tomaten
- 100 gram komkommer
- 30 gram rode paprika
- 20 gram ui
- een klein teentje knoflook
- 12 centiliter olijfolie
Hieronder kunt uw aangeven wat er volgens jou niet klopt aan de allergie informatie van dit recept,
wij doen onze best de informatie bij te werken waardoor ons allergie filter alleen nog maar beter word.