Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord
Taartje van polenta met zwarte koolvis en een tapenade van mosselen en gaspacho recept
Taartje van polenta met zwarte koolvis en een tapenade van mosselen en gaspacho recept

Taartje van polenta met zwarte koolvis en een tapenade van mosselen en gaspacho


Ingrediënten


Bereidingswijze


Dag tevoren klaarmaken: Neem een pan met dikke bodem voor het koken van de polenta. Breng water met olijfolie en peper en zout aan de kook. Doe hierin de polenta en blijf zacht verhitten terwijl je de polenta goed los blijft roeren van de bodem. Zo gauw de polenta dik is van het vuur nemen en uitgieten op een bakplaat waarop een stuk bakpapier. Strijk de polenta enigszins uit tot een gelijkmatige plak en bedek deze met folie. Over de folie kan de plak stevig worden gerold tot een gelijkmatige dikte van ongeveer een centimeter. Zet deze koud weg. Laat de fijngesneden sjalotjes in een pan licht aanzweten met een druppeltje olijfolie, voeg de witte wijn toe met een scheutje water. Laat even koken en voeg na twee minuten de mosseltjes toe. Schud de pan om boven matig vuur tot de mosseltjes zijn geopend. Verwijder de exemplaren die niet geopend zijn, haal de mosseltjes uit de open schelpen en hak deze grof. Zet deze farce koud weg. Bereid de gaspacho door van de goed gewassen groenten de stelen te verwijderen en het zaad uit de komkommer en de groenten vervolgens in grove stukken in de blender te malen. Kruid met wat olijfolie, zout en piment en passeer door een puntzeef. Zet koud weg. De dag van gebruik: Snijd de stijf geworden plak polenta in rechthoeken van tien bij vier centimeter. Meng de gesneden schelpdiertjes met de puree van gedroogde tomaten en de fijngesneden peterselie. Bestrijk de polenta met deze tapenade. Leg hierop de dunne plakken koolvisfilet, bestrijk met olijfolie en geef wat zout en peper uit de molen hier overheen. Verwarm de gaspacho zachtjes zonder koken. Verwarm de oven voor op 180 graden en maak hierin de plakken polenta warm en de vis juist gaar in 6 8 minuten. Serveer de taartjes op een warm bord en geef de warme gaspacho er in een karaf bij, waaruit naar smaak wat bij ieder taartje kan worden geschonken. (Dit recept kan ook goed worden gemaakt met filetjes van rode poon.)

Meer Recepten



Allergenen Informatie

Voor dit taartje van polenta met zwarte koolvis en een tapenade van mosselen en gaspacho recept heeft MijnReceptenboek.nl uitgebreide allergenen informatie beschikbaar. Heeft u last van een allergie? Bekijk dan de allergeneninformatie.

Recensies


Het recept Taartje van polenta met zwarte koolvis en een tapenade van mosselen en gaspacho heeft een gemiddelde waardering gekregen van 10 / 10 in 1 recensie

  • Spannend, maar waar blijft de chorizo?
    Job gaf dit recept op 15 april 2012 5 uit 5 sterren
Zelf een recensie plaatsen

Inloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
    Meedoen!

    gratis tas

    bij invoer van 5

    eigen recepten!

    Gratis Inschrijven