Allergie informatie: Tajine royal uit Marrakech
Terug naar het receptIngrediënten
- 1 kilo in stukken gesneden lamsschouder
- 2 middelgrote uien
- 4 eetlepels zonnenbloem of slaolie
- 2 kaneelstokjes
- 1 dessertlepel zwarte peper
- 1 dessertlepel gemberpoeder
- 1 dessertlepel kaneelpoeder
- 1 dessertlepel zout
- 1 pakje saffraan
- 3 grote glazen water
- Voor de garnering:
- 250 gram suiker
- 100 gram ontpitte dadels
- 100 gram vijgen
- 100 gram pruimen
- 100 gram abrikozen
- 50 gram gebakken witte amandelen
- 50 gram walnoten
- 30 gram kaneelpoeder
- 20 gram in een droge koekenpan geroosterde sesam
- 1 glas oranjebloesemwater
Meer Recepten
- Ratatouille met tomatengelei uit een glaasje
Met aubergine, paprika en courgette uit Nederland
6 porties - 35 minuten
Amuses - bettyvandijk - Aardappelblokjes met takjes rozemarijn uit de oven
Met aardappels, spekblokjes en rozemarijn uit Nederland
4 porties - 40 minuten
Aardappelgerechten - breemer - Zoete tomatendip
Met tomatenketchup, perziken en honing uit Verenigde Staten
1 portie - 10 minuten
Sauzen en marinades - krisje111 - Erwtenpuree
Met erwtjes, knoflookzout en citroensap uit Nederland
4 porties - 15 minuten
Bijgerechten - azuro - Winterse schotel met kip uit de oven
Met flespompoen, courgette en puntpaprika uit Nederland
3 porties - 1 uur en 30 minuten
Hoofdgerechten - Leoietje
- Home
- Recept
- Hoofdgerechten
- Stoofschotels
- Tajine royal uit marrakech
- Allergieen informatie