Peulvruchten
Op deze pagina vind u een aantal producten in de categorie peulvruchten daarbij kunt u denken aan producten als bruine bonen, cacao, doperwten. Van al deze producten kunt u, door op de links onder de inleiding te klikken, meer warenkennis en ingredientinformatie vinden.- Bruine bonen

Gedroogde bruine bonen moeten eerst acht uur geweekt worden, voordat ze een uur gekookt worden. Geconserveerde bruine bonen uit blik of pot hoeft u alleen maar op te warmen. Bruine… - Cacao

Cacaopoeder is een hoofdbestanddeel van chocolade. Ongezoet cacaopoeder kan als smaakmaker in vele gerechten (ook hartige) gebruikt worden. In hartige gerechten kan cacao net als k… - Doperwten

Verse erwten hebben een kooktijd van ongeveer tien minuten. De erwten haalt u uit de peulen door in de punten van de peulen te knijpen tot de peulen open springen. U kookt de erwte… - Groene bonen

De bleekgroene bonen blijven heel tijdens het koken. De kooktijd bedraagt ongeveer anderhalf uur. Ook na het koken blijft deze zachtgroene kleur bewaard. De bonen worden in Frankri… - Kapucijners

Verse kapucijners maak je schoon door in de punten van de peulen te knijpen. Op die wijze springen de peulen open en kun je de kapucijners er uit halen. Verse kapucijners worden 5… - Kidneybonen

Kidneybonen kunnen warm en koud gegeten worden. Van kidneybonen maakt u een smakelijke gemengde bonensoep. Koud zijn ze lekker in een zomerse rode bonensalade. Een bekend gerecht,… - Kikkererwten

Kikkererwten worden veel gebruikt in de Noord-Afrikaanse en Indiase keuken. Hummus is een traditioneel Noord-Afrikaanse puree van kikkererwten. Hij wordt gegeten met brood (als dip… - Kouseband

Voordat u de kouseband gebruikt moet u ze wassen. De uiteinden van de peulen en eventuele draden worden verwijderd. De peulen kunnen nu naar wens in stukjes worden gesneden. Kouseb… - Linzen

In principe kun je linzen zonder voorweken koken. Het verkort echter aanzienlijk de kooktijd, als je ze wel (ongeveer vier uur) voorweekt. Was linzen voor gebruik. Controleer de li… - Petehbonen

Petehbonen worden vooral als smaakmaker gebruikt. Je hebt er maar enkele nodig. Vaak worden ze in reepjes gesneden. Ze hebben een nogal sterke doordringende geur, niet echt verleid… - Peultjes

V oor gebruik wast u de peultjes. Daarna snijdt u een puntje van de uiteinden. Bij sommige peulen zitten er draden langs de randen. Deze moeten verwijderd worden. Peultjes kunnen g… - Prinsessenbonen

Prinsessenbonen kunnen in allerhande warme gerechten verwerkt worden. U kunt zo ook koken en opdienen met een klontje boter en wat nootmuskaat. Ze passen goed in roerbakgerechten,… - Rode bonen

Rode bonen zijn peulvruchten die kunnen worden gebuikt in warme en koude gerechten. Zoals de naam al aangeeft, zijn ze rood, maar ook kunnen ze een vleugje bruin bevatten. Rode bon… - Snijbonen

Snijbonen wast men voor het gebruik. Daarna haalt u de punten er af. Snijbonen worden in reepjes gesneden voor de smaak. De kooktijd van snijbonen is ongeveer 12 minuten. U kunt de… - Sperziebonen

De meeste soorten (rassen) sperziebonen zijn tegenwoordig “draadloos”, maar niet allemaal. Sperziebonen met “draden” hebben stugge vezels langs de naden. U kunt dit control… - Tuinbonen

Het doppen van tuinbonen doet u door met uw nagel de middennaad open te maken en met uw duim de boon uit de schil te duwen. Wilt u het grijsgroene velletje van de bonen verwijderen… - Witte bonen

Het bereiden van gedroogde witte bonen doet u door de peulvruchten te wassen en te weken in water. Gebruik drie keer de hoeveelheid water van het gewicht van de bonen. Laat ze een… - Zwarte bonen

Zwarte bonen uit blik kunt u direct in het gerecht gebruiken. Gedroogde zwarte bonen moet u eerst weken. Hiervoor doet u de bonen in een kom met ruim koud water. De bonen zullen ui…