Olien en vetten
Op deze pagina vind u een aantal producten in de categorie olien en vetten daarbij kunt u denken aan producten als arachideolie, druivenpitolie, frituurolie. Van al deze producten kunt u, door op de links onder de inleiding te klikken, meer warenkennis en ingredientinformatie vinden.- Arachideolie
Arachideolie wordt veel gebruikt in de Chinese keuken. De zachte notensmaak van arachideolie is geschikt om te roerbakken, bakken, frituren en wokgerechten. De olie verdraagt hoge… - Druivenpitolie
Druivenpitolie kun je zowel warm als koud gebruiken. Het heeft een neutrale smaak, die beschreven kan worden als ‘nootachtig’. Koud kun je hem gebruiken als basis voor dressing… - Frituurolie
Frituurolie is olie om in te frituren. Het is een gele, transparante vloeistof die wordt verpakt in (meestal) doorzichtige plastic flessen. Zowel snacks (kroketten, loempia’s… - Frituurvet
Vul een friteuse niet te vol met frituurvet. Zo voorkomt men kans op spetteren, overbruisen of vlam in de pan. Over het algemeen dient u voor verantwoord frituren het frituurvet na… - Maïsolie
Maïsolie is een plantaardige olie die kan worden gebruikt bij de bereiding van gerechten. Er kan in worden gebakken en gefrituurd, maar is ook te gebruiken als basis voor een… - Margarine
Margarine wordt vooral gebruikt als tussenbeleg op de boterham. Margarine is een alternatief voor roomboter en kan de roomboter op verschillende manieren vervangen. Ook bij het ber… - Olijfolie
Olijfolie geeft een Zuidelijk karakter aan marinades, vinaigrettes en salades. U kunt olijfolie warm en koud gebruiken. Olijfolie wordt veel in Italiaanse bereidingen gebruikt. Oli… - Reuzel
Reuzel gebruikt u ter vervanging van vet of boter. Op de boterham kan het vermengd worden met stroop. Traditionele kerstpudding wordt gemaakt met reuzel in plaats van boter. Het de… - Sesamolie
De nootachtige smaak van sesamolie maakt het een perfect product om te gebruiken als slaolie voor salades. U kunt er dan ook een lekkere dressing of marinade mee maken. Sesamolie k… - Slaolie
Je kunt de verschillende soorten slaolie op even zoveel verschillende manieren gebruiken. De meeste soorten slaolie lenen zich goed voor zowel koude als warme bereidingen. Slaolie… - Truffelolie
Truffelolie kan gebruikt worden in gerechten met (bos)paddenstoelen, bijvoorbeeld in soepen, ragouts, of sauzen. Truffelolie smaakt goed door de risotto. Truffelolie is een prima a… - Walnotenolie
Walnotenolie heeft een sterke notensmaak. Er zijn maar een paar koffielepels nodig om er een vinaigrette of dressing van te maken. Walnotenolie geeft een rijke notensmaak aan een (… - Zonnebloemolie
Gebruikt in een oliekuur kan de olie helpen tegen verschillende klachten, zoals hoofdpijn, kiespijn, verzuring, diverse ontstekingen, acne, bloedarmoede, eczeem en bronchitis. Men…