Cornflakes

Hier vertellen wij je alles over Cornflakes. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Cornflakes.

Gebruik van Cornflakes

Cornflakes worden veel gegeten bij het ontbijt, bij voorkeur in combinatie met koude melk. Ze smaken ook prima in combinatie met andere granen, noten en (gedroogde) vruchten. Cornflakes bevatten veel suiker en zout. Het is daarom raadzaam niet elke dag voor een ontbijt met cornflakes te kiezen. Er zitten namelijk meer calorieën in als in havermout of pap. Je kunt met cornflakes veel kanten op. Je kunt ze bijvoorbeeld prima verwerken in een toetje. Cornflakes smaken goed in combinatie met yoghurt, vla, hangop en andere zuivel. Ze zijn ook zeer decoratief en kunnen over taartjes, nagerechten of pudding gestrooid worden. Je kunt ook in plaats van koekjes cornflakes voor een taartbodem gebruiken, bijvoorbeeld voor een kwarktaart. Cornflakes kunnen ook gebruikt worden als alternatief voor paneermeel. Hiervoor worden ze al dan niet eerst fijngehakt. Zo geven ze bijvoorbeeld kipfilet een krokant korstje. Ook kunnen ze in plaats van paneermeel voor een knapperig korstje op een ovenschotel zorgen. Dit laagje wordt extra lekker als je er nog geraspte kaas door doet. In Engelstalige landen maken ze van cornflakes chocolade crispies, door de cornflakes door gesmolten chocolade te roeren en deze vervolgens te laten opstijven. Bewaar cornflakes in een luchtdroge trommel op een droge, donker plaats. Dan blijven ze lang knapperig.  

  • GranenCategorie
  • neeIn te vriezen

Algemene informatie over Cornflakes

Cornflakes is een woord dat is samengesteld uit corn en flakes. Corn betekent maïs in het Amerikaans-Engels en flakes betekent vlokjes. Cornflakes zijn een uitvinding van een arts, genaamd Harvey Kellog. Het is ontstaan uit een idee van de arts om mensen een gezond en vegetarisch ontbijt aan te bieden in een tijd dat de arme mensen vooral pap in de ochtend aten en de rijkeren vlees en eieren. De arts vond dat nogal ongezond en verzon een mengsel uit tarwe, havermout, maïsmeel, suiker en vitamines. Hij probeerde er platte, dunne koekjes van te maken, maar dat mislukte. Het resultaat bestond uit kleine stukjes: vlokjes. Vandaar de naam flakes, de Engelse vertaling voor vlokjes. De cornflakes werden zeer gewaardeerd door de patiënten. Kellog ging met zijn jongere broer verder experimenteren met verschillende granen en richtten in 1906 het bekende bedrijf Kellogs op. Toen hij suiker ging toevoegen aan het product, ontstond er tussen de broers een conflict en stapte de jongere broer uit het bedrijf. Tegenwoordig is Kellogs de grootste producent van cornflakes in de Verenigde Staten.  

Enkele gebruiksvormen van Cornflakes

Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.

Onze laatste recepten met Cornflakes