Water

Hier vertellen wij je alles over Water. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Water.

Gebruik van Water

Water

Kraanwater komt uit de bodem (grondwater) of uit meren of rivieren, maar ook uit de duinen. Het wordt geschikt gemaakt om te drinken. Daarbij moet het water in Nederland aan strenge wettelijke eisen voldoen. Deze wetten zijn vastgelegd in het Waterleidingbesluit. Kraanwater kan men onderverdelen in: drinkwater (om te drinken en voor consumptie, douchen of doorspoelen toilet), warm tapwater, en huishoudwater (niet voor consumptie maar voor huishoudelijk gebruik).

Iedere Nederlander verbruikt 126 liter water per dag. Hiervan wordt 40% gebruikt om jezelf te wassen of douchen, 27% om het toilet door te spoelen en 24% om de vaat en kleren te wassen.

De smaak van het water hangt af van de plaats waar het water is gewonnen en de behandeling die het water ondergaan heeft. De hoeveelheid mineralen in het water is zeer bepalend voor de smaak. Kraanwater en flessenwater worden gewonnen uit grondwater. In beiden zitten mineralen. Het is een kwestie van smaak welke de voorkeur heeft.

Water haal je uit de kraan. Het is direct geschikt voor consumptie.

  • Flessenwater is minstens een half jaar houdbaar. Houdbaarheid
  • Leiding- of kraanwater, mineraalwater, bronwater, sodawater, tafelwater, watercooler water, heilwater, regenwater, rivierwater, grondwater, zeewater, welwater.Soorten
  • VloeistoffenCategorie
  • jaIn te vriezen

Algemene informatie over Water

Water is op zuurstof na het belangrijkst voor je gezondheid. Het helpt bij het verteren en opnemen van eten. Vervolgens helpt het bij het afvoeren van afvalstoffen. Een mens kan slechts een paar dagen zonder water. Het lichaam droogt zonder water uit.

Flessenwater kan al maanden in winkels en warenhuizen staan voordat je het drinkt. De uiterste verkoopdata zijn meestal vastgesteld op een periode van minimaal zes maanden.

Water is verfrissend en heeft geen calorieŽn.

Enkele gebruiksvormen van Water

Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.

Onze laatste recepten met Water