Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Pan

Bereidingswijze

  1. Vlees in een grote pan in ruim water met aan de kook brengen en afschuimen.
  2. De in kleine stukjes gesneden (de Humkes) toevoegen met wat en ca. 1 uur zachtjes laten koken met het deksel op de pan.
  3. Daarna de in ringen gesneden , de in kleine blokjes gesneden en de soepgroenten toevoegen.
  4. Het geheel aan de kook brengen en weer een uur zachtjes laten koken.
  5. Daarna het vlees uit de pan halen, in stukjes snijden en weer toevoegen.
  6. Naar smaak de Maggiblokjes en toevoegen Dit is een streekgerecht uit Twente en word veel gegeten
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Sporen van pinda kunnen voorkomen in worst
  • Sporen van gluten kunnen voorkomen in worst
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van ei kunnen voorkomen in worst
  • Sporen van koemelk kunnen voorkomen in worst
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van soja kunnen voorkomen in worst
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (13)

Twentse Humkessoep heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.5 / 10 in 13 recensies
RESET

Ik ga deze soep maken als streekgerecht op Oudejaarsavond! Ik ken het van huis uit, Twente! Hij is heerlijk.
Paul 5 december 2014
Even wil ik reageren op dit recept, misschien zijn er meer mogelijkheden voor deze humkessoep?? Maar ik heb het van mijn oma en moeder geleerd, wij beginnen met klapstuk, varkensvlees en een droge wor... Lees reactie
Elly 23 juni 2014
Ik heb 2,5 liter water gebruikt. Bij het opzetten van het vlees 1 eetlepel zout toegevoegd en later in het proces nog 3 Maggi runderbouillonblokjes. Dit is een prima verhouding! Na een uur koken heb ... Lees reactie
Aniek 31 augustus 2013
In plaats van witte boontjes doe ik er een blikje of potje lima bonen in, dat zijn dikke witte bonen, heerlijk! Annie
Annie 16 juni 2013
Ik ben nu de soep aan het koken ik heb het recept van mijn oudste broer gekregen en het is precies het zelfde recept als hierboven beschreven. Mijn vader maakte hem altijd voor ons en daar herinner ik... Lees reactie
Teddy 12 april 2013
Ik heb het ook gemaakt, jammer dat er niet bij staat hoeveel water, want hoe dun of dik is de echte humkessoep? Het was wel lekker!
Joke 13 februari 2013
Wij maken het hier ook. Maar dan ook met slabonen en gerookte spekblokjes.
Annemarie 2 november 2012
Ik heb het gisteren voor het eerst gemaakt, uit een recepten boekje uit grootmoeders tijd en het smaakte heel erg lekker, beetje bieslook, selderij, speklappen, rundvlees,en varkenslapjes, witte bonen... Lees reactie
Roos 22 juli 2012
Hûmke is een stukje of een klein deel van een Homp/Brok/Stuk geef mij een Homp of humke. Dat is de uitleg van de Huistuinder die vroeger na het oogsten de Tuin netjes voor de Winter klaar maakt dan w... Lees reactie
Jeigien 17 juli 2012
Je kunt het maken zoals je zelf wilt. Persoonlijk doe ik er ook gebakken gerookt spek in met een grove verse worst met dikke snij en slabonen en een klein potje witte bonen. Belangrijker is dat d... Lees reactie
30 augustus 2011
Nu het goede recept, bereidingswijze zelfde alleen het vlees vervangen door varkenslapjes, gerookt spek, ribbetjes en rookworst. Snijbonen en veel selderij eventueel een stukje aardappel. Succes eet s... Lees reactie
20 augustus 2011
Wij doen altijd allebei, paar spekjes en worst. De worst hoort er ook in.
30 juli 2011
Volgens mijn zus moet er beslist gerookt spek in. Misschien i.p.v. de worst?
lekkerbek2 10 september 2010

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
79 kcal
3%474 kcal
Vetten
4 g.
6%24 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
0%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Twentse Humkessoep
  • Home
  • Recept
  • Hoofdgerechten
  • maaltijdsoepen
  • Twentse Humkessoep