Ingrediënten

+ -
print

Kaneelstokje: naar smaak

Kruidnagelen: naar smaak

Aceito balsamico evt andere milde azijn zoals frambozenazijn: klein scheutje

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Bereidingswijze

  1. Schil de stoofperen, laat ze heel of verdeel in partjes.
  2. Voeg de kaneelstokjes, , azijn, ( of rode wijn) en wat toe.
  3. Breng geheel aan de kook.
  4. Laat hierna op zeer laag vuur stoven, mooiste is een peteroleumstelletje.
  5. Gieser Wilderman peren geven het beste resultaat en worden ook zonder of rode wijn mooi rood.
  6. Voor de mensen die het wat zoeter willen, kan er eventueel nog wat suiker worden toegevoegd.
  7. Is het kookvocht aan het einde wat te dun dan kan je het eventueel wat binden.
  8. Zelf maak ik altijd een grote hoeveelheid klaar b.v. 3 kilo en vries ik in portie's in.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (13)

Stoofperen volgens oma's recept heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.7 / 10 in 13 recensies
RESET

Ik laat de peren 3 uur stoven met kaneelstokje en pakje vanillesuiker en beetje bessensap of rode wijn. Later bind ik het kookvocht met wat aardappelmeel zodat het lobbig is en dan af laten koelen.
Jantje 14 januari 2017
Ik kook de peren in water incl. 2 kaneelstokjes. Vervolgens 4 uur laten stoven op het laagste pitje. Ze worden heel mooi rood en smaken heerlijk. Dus alleen water en 2 kaneelstokjes.
Karin 4 oktober 2016
Mijn Oma en moeder maakten het op dezelfde wijze. Heel erg bedankt het herleeft weer.
Marian 24 december 2014
Gewoon in de gluhwein stoven met wat sinaasappelsap, wat aardbeien, limonadesiroop erbij en naar smaak suiker toevoegen!
Petra 22 december 2014
Kaneel en kruidnagelen naar smaak? Wat is dan de minimum en maximumhoeveelheid? Per hoeveel peertjes aan gewicht? Ik heb geen idee. Graag wat specifiekere info.
Theun Klijnstra 22 december 2014
Peertjes schillen, in stukjes snijden, suiker over strooien. de peertjes in gesloten pot enkele uurtjes laten staan. kaneel in doen om dan in eigen nat te stoven.super lekker!
Kristine 6 april 2014
Laat de peren een nacht opstaan op een ... ouderwets olie stel. Pas aan het eind voeg ik een glas port erbij. Dan heerlijk laten afkoelen met de deksel op de pan. Heerlijk!
Ton van Gaalen 20 november 2013
Heerlijk! Even koken en dan een sudderplaatje eronder. En ik doe half wijn half water en laat het aan het einde indikken. Heerlijk bij vanille ijs!
Tonnie Buitink 8 november 2013
Als ik stoofpeertjes maak, zet ik ze nooit op met water. Ik gebruik alleen 100 ml. rode wijn, 100 gram perenrood-suiker en een kneepje verse citroen op 1 kilo Gieser Wilderman, heerlijk! Probeer het... Lees reactie
Coby Jeijsman 25 november 2012
Super bedankt voor het recept! In plaats van een kaneelstokje heb ik kaneelpoeder gebruikt. Is dat ook goed? groetjes Imke
Imke 25 december 2011
Ik maak het bijna op dezelfde manier en weet dat het een heerlijk recept is. Dus traditioneel ... weer heerlijke ouderwets klaargestoofde peertjes!
Riekie 20 december 2011
Ze zijn HEERLIJK straks lekker bij Goede Tijden met slagroom en een beetje chocolade.
Linda 3 november 2011
Ik heb met kerst dit heerlijke recept gemaakt en kreeg alleen maar lof. Bedankt Lieneke
lief 1 januari 2008

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
13 kcal
0%52 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
1%8 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Stoofperen volgens oma's recept
  • Home
  • Recept
  • Bijgerechten
  • Stoofperen volgens oma's recept