Hachee

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Braadpan
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Smelt de in een braadpan en braad het vlees onder voortdurend roeren aan.
  2. Voeg na ca. 2 min.
  3. de stukken ui toe.
  4. Breng het vlees en op smaak met en .
  5. Bestuif met en roer goed door elkaar.

    Verkruimel het bouillonblokje boven het vlees en voeg ca. 1/2 liter warm toe.
  6. Het vlees moet net onderstaan.
  7. Voeg de , , en toe.
  8. Breng het geheel langzaam aan de kook.

    Zet de deksel schuin op de pan zodat een klein kiertje open blijft.
  9. Sudder de hachee in ca. 3 uur gaar op een zeer laag vuur.
  10. Proef de jus en breng de hachee eventueel nog op smaak met en .
  11. Serveer de hachee met aardappelpuree en rode kool met appeltjes

    TIP 1:
  12. u kunt ook i.p.v.
  13. hacheevlees ook heel goed 600 gram doorregen rib of runderlappen gebruiken.
  14. Snijd het vlees in dobbelsteentjes.

    TIP 2:
  15. u kunt ook de hachee de achterwege laten en daar voor in de plaats 2 eetlepels rinse appelstroop toe voegen.
  16. Daarbij de laatste 15 min. 2 zure appels in partjes mee stoven.
25
25
25

Variaties op Hachee

We hebben nog een aantal interssante variaties op dit recept voor je gevonden!

Variaties van Hachee
VariatieAantalGang
Hachee29Vlees
Ouderwetse Hachee3Stoofschotels
Hachee met Groninger koek2Vlees

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • bloem is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • suiker past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in boter
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in azijn
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • boter is niet geschikt voor een lactose-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van sulfiet kunnen voorkomen in azijn en suiker
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • zout past niet in een zoutarm dieet.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (43)

Hachee heeft een gemiddelde waardering gekregen van 9.9 / 10 in 43 recensies
RESET

Heerlijk zoals moeders altijd maakte... Wonende in Frankrijk heb ik kunnen laten zien dat we in Nederland ook een goede "cuisine" hebben. Bedankt.
Mark 5 januari 2016
Gister gemaakt en op het petroleumstel uren laten sudderen. Vanavond hebben we het gegeten echt genoten. Top !
Maud2011 13 februari 2015
Heerlijke hachee en in plaats van appelstroop kun je ook peperkoek, kruidkoek of dadels gebruiken
browney 5 augustus 2014
Lekker hoor ga ik vandaag ook maar eens maken
Rugebregt 31 juli 2014
Bedankt voor het recept! Zelfs ik kon het maken =D
TimTim 2 februari 2014
Ik ga vanavond deze recept maken. Heb geen appelstroop wat kan ik er mee vervangen?
Jenny 7 januari 2014
Perfecte ontvangst van Hachea. Ik herinner me dit uit mijn jeugd toen mijn vader (Nederland) gebruikt om dit voor ons te koken.
Ragnar 20 december 2013
Ziet er goed en vooral eenvoudig genoeg voor mij, uit! We gaan het snel eens proberen!
Lex 23 november 2013
Dat is tenminste hollandse kost en nog lekker ook, jammie!
joa-nne 17 november 2013
Heerlijk! ik had wel inplaats van gewone azijn appelazijn gebruikt. Ruikt ook zo heerlijk in huis!
Silvino 7 november 2013
Heerlijk recept, we hebben gesmuld! Ik ga het nu voor de tweede keer maken, heerlijk met rode kool!
Irishgirl 7 november 2013
Ik ben er nu mee bezig. 2 grote pannen tegelijk voor een persoon of 15, dus een 2 en halve kilo vlees, uien snijden tot je helemaal niets meer ziet en alles volgens het recept gemaakt. Het staat nu le... Lees reactie
Michel 26 oktober 2013
Bedankt voor het recept, smaakte heerlijk. Tip nog 1 theelepel mosterd en een eetlepel ketjap toevoegen.
Nicolet 15 oktober 2013
Willem heeft gelijk, 1 kilo vlees (magere runderlappen in blokjes van een goede slager) met 1 kilo uienringen. Het geheim van lekkere hachee is net als die van de perfecte snert: de dag van te voren k... Lees reactie
Sandra 5 oktober 2013
Een handjevol rozijnen en een scheutje Port erbij met het koken heerlijk.
Herman 26 september 2013
Ben het nu aan het maken! Ruikt al erg lekker in ieder geval. Ik heb wel een deel van het water door bruin bier vervangen (300 ml bier en 200 ml warm water).
Jammie 23 mei 2013
Het valt mij op dat bij diverse recepten van hachee er vaak wordt gesproken van een hoeveelheid uien, i.p.v. het (schoongemaakte) gewicht. Ik hou persoonlijk aan dat de verhouding vlees en ui 1 op 1 i... Lees reactie
W. Frankes 5 april 2013
Ik ben het nu aan het uitproberen, het ruikt al heerlijk! Ben benieuwd, moet nog een uurtje wachten.
Marianne 22 februari 2013
Super recept! Makkelijk en heel erg lekker. Heb sinds ik dit recept vorige maand heb ontdekt, al vijf x hachee gegeten en het verveeld geen moment.
Mandy 19 februari 2013
Heerlijk die recepten ga er steed meer van maken lekker doorgaan en eet smakelijk. Groetjes Ria
Ria 19 februari 2013
Wat lekker zeg, heerlijk zo moet hachee zijn!
Ben 14 februari 2013
De hachee staat nu te pruttelen! Het ruikt heerlijk. Ik heb alleen kruidnagel poeder gebruikt van de turk, in plaats van gewone kruidnagels.
Liesbeth 11 januari 2013
Sneetje oud brood dik ingesmeerd met mosterd. Gewoon er bovenop leggen. Is tevens goed bindmiddel.
Veranderaar 11 januari 2013
Geweldig! Dit doet me denken aan vroeger.
Henk 10 januari 2013
Hallo, Morgen ga ik het recept uit proberen, het water loopt al in mijn mond! Bedankt!
Ingrid 5 januari 2013

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
104 kcal
5%416 kcal
Vetten
10 g.
14%40 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
10 g.
3%40 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Hachee