Rode kipcurry met cashewnoten

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Wok
  • Pan

Bereidingswijze

  1. Maak de schoon en halveer ze.
  2. Kook ze in een pan met ruim kokend water in 5 minuten beetgaar.
  3. Spoel ze af in een vergiet en laat ze goed uitlekken.
  4. Snijd de overlangs doormidden.
  5. Verwijder de zaadjes en snijd het vruchtvlees in de lengte in repen.
  6. Snijd de kip in blokjes.
  7. Schep 2 eetlepels dikke kokosroom van de in een wok en laat de room smelten.
  8. Bak de mee tot hij gaat geuren.
  9. Schep de kip, boontjes en pepers erdoor en voeg de rest van de toe.
  10. Laat het geheel 10 minuten zachtjes sudderen tot de kip en boontjes gaar zijn.
  11. Snijd de citroenblaadjes in reepjes.
  12. Schep de noten met de , citroenblaadjes en basilicum door de kip en warm het gerecht nog even goed door.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • vissaus past niet in een suiker-arm dieet.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • cashewnoten is niet geschikt voor een noten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van schaaldieren kunnen voorkomen in vissaus
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • vissaus is niet geschikt voor een vis-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Rode kipcurry met cashewnoten heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Vandaag dit gerecht zelf gemaakt, erg lekker, het is schoon op gegaan wel met witte rijst erbij. Dit hoort er eigenlijk wel bij, verder was het citroengras uit een potje, volgende keer toch kijken voo... Lees reactie
Bob 1 december 2016

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
363 kcal
18%1452 kcal
Vetten
3 g.
5%12 g.
Waarvan verzadigd
1 g.
5%4 g.
Waarvan onverzadigd
2 g.
6%8 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
13 g.
5%52 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Rode kipcurry met cashewnoten