Tabasco

Hier vertellen wij je alles over Tabasco. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Tabasco.

Gebruik van Tabasco

Tabasco is een pittige smaakmaker in bereidingen voor soep, ragouts, sauzen, salades, vis-, vlees- en eiergerechten. Een paar druppels tabasco geven pit aan sandwiches, saladedressings, hamburgers, oesters, pastasauzen. Ook voor de marinade van varkensvlees of koteletten kan tabasco iets extra?s toevoegen aan de smaak. Voor tomatengerechten die wat pittiger mogen, is tabasco uitermate geschikt. Hij smaakt goed in tomatensap. Met een hoeveelheid wodka en een paar druppels worcestersaus erbij maak je een klassieke Bloody Mary.

  • Capsicum frutescens var. tabascoLatijnse naam
  • 5 jaarHoudbaarheid
  • SauzenCategorie
  • neeIn te vriezen

Algemene informatie over Tabasco

Tabasco is een hete peper saus die populair is in vele delen van de wereld. Tabasco is de geregistreerde handelsnaam en merknaam van de hete pepersaus die door de familie Mcllhenny op Avery Island, Louisiana (verenigde Staten) al meer dan 115 jaar wordt gemaakt. De pittige tabasco saus wordt gemaakt van tabasco pepers, azijn en zout. Deze samenstelling wordt drie jaar ?gerijpt?in witte eiken vaten. De saus werd in 1868 uitgevonden door Edmund Mcllhenny. Sindsdien is de productie van tabasco door familieleden overgenomen en in stand gehouden. Het familiebedrijf heeft nu ook andere sauzen op de markt gebracht onder de merknaam Tabasco saus, waaronder de Tabasco sojasaus en Tabasco Worcestersaus.

De productie van de tabascosaus is al meer dan honderd jaar dezelfde gebleven. De pepers worden machinaal vermalen, gezouten en in de eigenhouten vaten gedaan. Zo worden ze drie jaar lang bewaard. Vervolgens worden de pepers persoonlijk door een familielid gekeurd. Als ze goedgekeurd wordt, gaat de wijnazijn erbij. De saus wordt nu nog dertig dagen bewaard. Ten slotte worden pulp en zaden uit de saus verwijderd en de saus wordt in de flesjes gedaan.

Tabasco heeft een warme pittige smaak. De saus wordt in kleine flesjes van 57 ml en 148 ml verkocht in de supermarkt en andere levensmiddelenzaken. Ongeopende flesjes hebben een houdbaarheidsdatum van vijf jaar. Bewaar geopende flesjes op een koele en droge plaats.

Enkele gebruiksvormen van Tabasco

Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.

Onze laatste recepten met Tabasco