Lasagnevellen

Hier vertellen wij je alles over Lasagnevellen. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Lasagnevellen.

Gebruik van Lasagnevellen

Lasagnevellen

Lasagnevellen zorgen voor een vaste vorm en een gelijkmatige ovenschotel. De gedroogde lasagnevellen uit de supermarkt zijn vaak erg makkelijk in het gebruik. Ze hoeven niet meer worden voorgekookt en kunnen meteen als laagjes in het gerecht gebruikt worden. (Zie hiervoor wel de aanwijzing op de verpakking). Er kunnen allerhande variaties op lasagneschotels worden losgelaten. Alle groente-, vis- en vleessoorten die goed combineren met passen, zullen het prima doen in een lasagneschotel. Een lasagneschotel past ook prima in de vegetarische keuken. De lasagne met bolognesesaus (een mengsel van tomaat en gehakt en kruiden) en kaas die hier populair is, wordt veel gegeten in de Ierse keuken met Cheddar kaas. Zij eten er wel een portie frites naast.

  • vers: gedroogd: meerdere maandenHoudbaarheid
  • traditionele en groengekleurde lasagneSoorten
  • PastaCategorie
  • jaIn te vriezen

Algemene informatie over Lasagnevellen

Lasagne is de naam voor dunne pastavellen. De afmeting van deze vellen is altijd rond om 15 bij 10 centimeter. Deze pastavellen worden gebruikt om er een ovenschotel mee te bereiden. De vellen hebben de naam van de ovenschotel: lasagne (ook wel lasagna genoemd). De vellen worden hierbij eerst halfgaar gekookt, en dan in een ovenschotel gelegd in combinatie met saus, gehakt en groenten. Traditioneel wordt de ovenschotel gemaakt met de plakken pasta, gehakt, plakken courgette en een bechamelsaus. Een andere authentieke lasagne wordt bereid met spinazie. De naam Lasagne is afgeleid van het Griekse woord ?Lasanon?, wat ?platte deegkoek? betekent.

Oorspronkelijk komt deze wereldbekende ovenschotel uit de regio Marche, Emilio Romagna en de regio?s in het midden van ItaliŽ. Noord en zuid Italianen verstaan onder ?lasagne? een andere pastavorm. Zij gebruiken het woord voor dikke linten pasta. In Toscane hebben ze een eigen variant op de traditionele lasagnevellen. Zij verwerken kastanjemeel in de vellen. Het gerecht heet daar: ?le lasagne bastarde?.

Lasagnevellen zijn verkrijgbaar in de supermarkt. Ze worden als gedroogde pasta in kartonnen doosjes verkocht. De gedroogde lasagne is erg lang houdbaar. Tegenwoordig hebben goed gesorteerde supermarkten ook verse lasagnevellen in de koeling. Groene lasagnevellen worden gekleurd met spinazie. Met een pastamachine kun je lasagne ook zelf maken. De ingrediŽnten voor het maken van lasagne bestaan uit: bloem, eieren, olijfolie en zout. Verse en bereide pasta kan worden ingevroren. In de supermarkt vind je in de koeling en het vriesvak ook kant-en-klare lasagneschotels.

Enkele gebruiksvormen van Lasagnevellen

Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.

Onze laatste recepten met Lasagnevellen