Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu Mis je nog iets?

Keukenspullen

  • Bakplaat
  • Braadpan
  • Pan
  • Oven
  • Bakpapier
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Zet de oven aan op 180 graden C.om voor te verwarmen.
  2. Ondertussen kun je alle ingredienten zoals hierboven omschreven klaarzetten.
  3. Wrijf de stukken in met , het pepertje en de en breng ze op smaak met en zout.
  4. Leg alles op een bakplaat (denk aan bakpapier) en laat ze in de oven zacht worden in ongeveer een half uur.
  5. Afhankelijk van je oven duurt het korter of langer, prik af en toe met een sateprikker om te voelen of ze al zacht zijn.
  6. Zodra ze klaar zijn haal je ze uit de oven en leg je ze apart.
  7. Terwijl de in de oven ligt begin je aan de saus.
  8. Bak in een braadpan de (bacon) en de in een beetje tot het lichtbruin is.
  9. Nu doe je de , wortel, en erbij.
  10. Roer dit goed door en voeg vervolgens het en het toe.
  11. Bak dit een paar minuten mee.
  12. Nu blus je het af met de rode wijn en voeg je de blikken en de toe.
  13. Roer alles een laatste keer goed door, zet het vuur laag en doe de deksel op de pan.
  14. Vervolgens kun je alles ongeveer 1 tot 1,5 uur laten stoven tot het vlees gaar en zacht is.
  15. Om de saus dikker te maken kun je op een gegeven moment de deksel van de pan halen.
  16. Dit is een kwestie van af en toe doorroeren en kijken wat de saus doet.
  17. In de meeste lasagnas gebruik je een bechamel saus, deze maak je ook in Jamie-style.
  18. Doe in een kom de creme fraiche en voeg hier de en de fijn gesneden ansjovis aan toe.
  19. Breng het op smaak met en roer het goed door.
  20. Als het te dik is kun je eventueel een beetje water toevoegen.
  21. Als alles klaar kun je de ovenschaal gaan vullen.
  22. Begin met een bodem van , vervolgens een laag 'rode' saus, een paar plakken , een paar lepels 'witte' saus en een paar plakken , dit herhaal je tot alles op is en je eindigt met een laag witte saus.
  23. Nu gaat de schaal de oven in voor ongeveer 30 tot 45 minuten.
  24. Als de zacht zijn is het klaar.
  25. Serveertips:
  26. Het is een heel erg machtig gerecht dus denk aan de porties die je opschept.
  27. Meestal eten wij dit met een frisse rucola salade die we slechts wat op smaak brengen met lekkere , en zout.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • lasagnabladen is niet geschikt voor een gluten-intollerantie
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kruiden, parmezaanse kaas, mozzarella kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in parmezaanse kaas
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kruiden kan sporen bevatten van lactose en Allergie in parmezaanse kaas en mozzarella
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Sporen van zout kunnen voorkomen in parmezaanse kaas
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Stoofvlees lasagne heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Ik heb een groter hoeveelheid vlees en creme fraiche genomen (800 g en 350 ml) en twee flinke ovenschalen gevuld. Vond het zo voldoende voor 4 flinke eters. Dat is ook nodig want het is zo lekker dat... Lees reactie
Sandy 2 april 2016

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
241 kcal
12%1446 kcal
Vetten
21 g.
30%126 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
2 g.
0%12 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Stoofvlees lasagne
  • Home
  • Recept
  • Hoofdgerechten
  • pastagerechten
  • Stoofvlees lasagne