Vegatarische pompoenlasagne

Ingrediënten

+ -
print

Boodschappen toevoegen Toevoegen aan menu

Keukenspullen

  • Staafmixer
  • Oven
  • Ovenschaal

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 graden C.
  2. Halveer de en verwijder de draden en pitten.
  3. Ik gebruik voor een recept voor twee personen een halve .
  4. Om te makkelijk te kunnen schillen, doe ik deze eerst vijf minuten in kokend water zodat de schil hierna makkelijk loslaat.
  5. Na het schillen, snijd ik de in blokjes.
  6. Halveer de , verwijder de zachte binnenkant en snijd de rest in blokjes.
  7. Snipper de .
  8. Vervolgens maak je de tomatensaus:
  9. Doe de samen met de knoflook, de puree, , en Italiaanse in een kom en pureer dit alles kort met de staafmixer (de saus moet nog een beetje grof blijven).
  10. Bak het uitje glazig en voeg toe:
  11. de en de en een paar minuten later de tomaten saus.
  12. Kook dit geheel 10 minuten op een zacht vuurtje.
  13. Proeven en eventueel nog en toevoegen.
  14. Maak onder tussen de bechamelsaus met de (zie aanwijzing op de verpakking).
  15. Vet de bodem in van de ovenschaal.
  16. Eerst een laag je saus dan een laagje lasagnebladen sluit af met een laagje saus.
  17. Giet de bechamelsaus erover en maak het geheel af met een laagje .
  18. Doe de lasagne in de oven en bak deze in ca. 30 minuten gaar.
25
25
25

Voedselallergie informatie

Wij helpen graag thuiskoks en koks de bereiding van voedsel voor mensen met een voedselallergie of een bewuste levensstijl gemakkelijker te maken door duidelijke informatie omtrent de ingrediënten te verschaffen. Op basis van de ingredieënten die gebruikt worden om dit recept te kunnen bereiden, kunnen minimaal de volgende allergenen in deze receptuur aanwezig zijn: Tip: Klik op de dikgedrukte dieëten/allergieën om aan te geven met welke voedingsrestricties je te maken hebt. We zullen je (nog) beter informeren en ons aanbod dynamisch afstemmen waardoor je je dieët gemakkelijk kunt aanhouden.

  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas, kruiden, boter om in te vetten kan sporen bevatten van koemelk en Allergie in kaas, melk, boter om in te vetten
  • Sporen van mosterd kunnen voorkomen in kaas
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kruiden kan sporen bevatten van lactose en Allergie in kaas, melk, boter om in te vetten
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • Geen overeenkomsten gevonden.
  • kaas kan sporen bevatten van zout en Allergie in zout
Gebruik van onze allergenen informatie is voor eigen risico, hieraan kunnen geen rechten worden ontleend.

Reacties op dit recept (1)

Vegatarische pompoenlasagne heeft een gemiddelde waardering gekregen van 8 / 10 in 1 recensie
RESET

Bechamelsaus uit een zakje? Gewoon met wat boter, bloem en melk... Daar heb je echt geen zakje voor nodig. Durf te koken!
Weetwatmeneet 18 maart 2015

Voedingswaardetabel

Tip: Bewuster met ingrediënten omgaan? Klik of druk op een voedingswaarde en wij geven aan welk ingrediënt de hoogste bijdrage heeft in desbetreffende voedingswaarde.

Per
portie
Dagelijks
Aanbevolen
Recept
Totaal
Calorieën
276 kcal
13%552 kcal
Vetten
0 g.
0%0 g.
Waarvan verzadigd
0 g.
0%0 g.
Waarvan onverzadigd
0 g.
0%0 g.
Cholesterol
0 g.
0%0 g.
Zout
0 g.
0%0 g.
Koolhydraten
37 g.
14%74 g.
waarvan Vezels
0 g.
0%0 g.
waarvan Suikers
0 g.
0%0 g.
Proteinen
0 g.
0%0 g.
Vitamine A
0 µg.
0%0 µg.
Vitamine C
0 mg.
0%0 mg.
Calcium
0 mg.
0%0 mg.
Ijzer
0 mg.
0%0 mg.

Voedingswaardegrafiek

Voedingswaarde grafiek voor Vegatarische pompoenlasagne