Wij gebruiken cookies o.a. om de website te analyseren en te verbeteren, voor social media en om er voor te zorgen dat je relevante advertenties ziet. Je geeft, door gebruik te blijven maken van deze website of door op akkoord te drukken, aan akkoord te zijn met het gebruik van cookies op deze site. Akkoord

Pecannoten

Hier vertellen wij je alles over Pecannoten. Het gebruik en handige weetjes en natuurlijk zoals je van ons gewend bent de lekkerste recepten met Pecannoten.

Gebruik van Pecannoten

PecannotenPecannoten kunnen als tussendoortje gegeten worden of bij de borrel. Vanwege de zoete smaak kunnen de pecannoten goed verwerkt worden in vleesgerechten, salades en gevogelte. Voor het gebruik in gebak, ijs of taart kunnen de kant-en-klaar geschaafde, geroosterde of gezouten pecannoten gebruikt worden. Pecannoten kunnen ook een lekkere aanvulling zijn in vruchtensalades. Pecannoten kunnen ook gebruikt worden er vervanging van vlees. Eventueel kunt u in gerechten de pecannoot vervangen door een walnoot.

 • Carya illinoinensisLatijnse naam
 • NotenCategorie
 • neeIn te vriezen

Algemene informatie over Pecannoten

Pecannoten zijn noten die groeien aan een 55 meter hoge boom, die behoort tot de okkernootfamilie. Aan de boom groeien langwerpig ovale nootvruchten. De vruchten hebben een roodbruine kleur met donkerbruine strepen. De nootvrucht heeft veel weg van het uiterlijk van de walnoot. Het zaad van de pecannoot is sterk gegroefd. De smaak van de noot is zoet. De zaden worden rauw gegeten. Men kan ze ook gezouten of geroosterd verkrijgen. Er wordt ook olie uit de noot gewonnen. Deze olie is geschikt om te consumeren, maar wordt vooral gebruikt voor verwerking in cosmetische producten, zoals zeep. Pecannoten komen oorspronkelijk uit Zuid-Amerika. Hoofdproducent van de pecannoten zijn de Verenigde Staten (Waarvan Californië in het bijzonder). De verenigde Staten zorgt voor een productie van 150.000 tot 200.000 ton per jaar. De noot is erg populair in Amerika. Er wordt een taart van gemaakt, de “pecanpie”, wat een traditioneel Amerikaans gebak is.

Pecannoten worden voor Europees gebruik rood gepolijst. De noot lijkt veel op de walnoot en is net als deze noot in vieren gedeeld. Pecannoten hebben echter een verfijnde smaak. Pecannoten worden ook gepeld, soms gesuikerd of voorzien van een chocoladelaagje verkocht. Men kan pecannoten het hele jaar door verkrijgen in een notenhandel, reform- of natuurwinkel, op de markt of delicatessenzaak. Pecannoten die nog n de schil zitten zijn ongeveer 6 maanden houdbaar. Bewaar ze op een droge en koele plaats. Gepelde noten worden het best in een goede luchtdichte bus bewaard. Wilt u ze meerdere maanden bewaren, dan kunt u ze het beste in de koelkast bewaren. Gepelde pecannoten worden meestal in een papieren zak verkocht. Hierin zijn de noten zeker wel een maand houdbaar. De pecannoot bevat 75% vet en 10% eiwit. Het vet bestaat uit een hoog gehalte onverzadigde vetzuren. De noten zijn een goed bron van vitamine B. Noten zijn goed voor het zenuwstelsel en de hersenen. Ze geven veel energie voor langere tijd. Pecannoten kunnen worden gebruikt in de vegetarische keuken.

Enkele gebruiksvormen van Pecannoten

Klik op de titel om recepten te zoeken met betreffende gebruiksvorm.


Onze laatste recepten met PecannotenInloggen
Gebruikersnaam
Wachtwoord
Kookwekker(s)
  Meedoen!

  gratis tas

  bij invoer van 5

  eigen recepten!

  Gratis Inschrijven